Trodde du att du behöver en massa specialteknik för att arbeta smidigt, smart och effektivt med drönardata? Tänk om! Många organisationer där ute med behov av datainsamling med drönare sitter redan med en implementation av ArcGIS. Stämmer det för din organisation har du redan kommit nästan hela vägen.

Själva insamlingsfasen är kanske den man främst tänker på när man pratar om drönare eftersom det är där själva hårdvaran – drönaren med sin kamera – används. Det är här man hämtar in underlaget för att ha koll på sina geografiskt spridda tillgångar, utför inventeringar eller samlar in data för andra syften.

I realiteten vet vi att drönarinsatsen behöver vidgas en del åt båda håll: mot såväl planering innan flygningen, som databearbetning efter.

ArcGIS finns med och håller samman allt genom att se till att det finns sömlösa flöden, läsbara filformat och enkla sätt att så småningom dela data och göra den tillgänglig där och när den behövs.

Utökat med den helt kompatibla drönarlösningen Site Scan for ArcGIS får du praktiskt stöd på alla de rätta ställena i arbetsflödet.

ArcGIS och Site Scan for ArcGIS stöttar upp i arbetsflödet med drönare

Det faktiska arbetsflödet för arbete med drönare handlar om att:

  1. Planera och administrera såväl själva drönarflygningen som piloter och behörigheter. Detta görs smidigt med Site Scan for ArcGIS. Relevanta kartlager till flygplaneringen kan adderas direkt från ArcGIS.
  2. Låta drönaren samla in högupplösta bilder. Sker automatiskt med Site Scan for ArcGIS, ingen manuell styrning av drönaren behövs.
  3. Bearbeta alla tusentals insamlade bilder och spara ut ett resultat, som digitala terrängmodeller, höjdmodeller eller olika 3D-modeller. Med Site Scan for ArcGIS sker bildbearbetning direkt i molnet, helt obegränsat och med skalbar datalagring.
  4. Dela och sprida resultatet vidare till rätt personer via portalen i ArcGIS.

I den här demon ser du hur du använder Site Scan i kombination med ArcGIS i en vanlig surfplatta för att snabbt och enkelt samla in aktuell data med drönare.

Resultat från drönarbilder klara snabbare än du tror

Hela det här arbetsflödet sker mycket snabbare än du tror. Faktiskt på så lite som några timmar när du har en ArcGIS-implementation på plats, kompletterat med Site Scan for ArcGIS.

Eftersom Site Scan är sömlöst integrerad med ArcGIS får du full kontroll över alla steg arbetsflödet, från kontor till fält och tillbaka till kontoret igen. Är du redan van att arbeta med GIS-data är det faktiskt väldigt lite nytt du behöver lära dig.

Site Scan for ArcGIS kan köpas individuellt men smartast för dig som vill komma igång snabbare är att välja någon av de färdiga paketlösningarna:

  • Online Drone Mapping Collection.
  • Enterprise Drone Mapping and Analysis Collection.