Varför sitta med tråkiga, repetitiva uppgifter när det finns teknik som enkelt kan göra det åt det? Python går utmärkt att använda i ArcGIS. Med några enkla grepp har du snart en kod som hjälper dig att göra mer med din karta, analys och ditt data.

Python är en öppen programkod och en kodfavorit hos många GIS:are för att den är så enkel att lära sig. Det har länge varit möjligt att kombinera pythonkod i ArcGIS i olika sammanhang för att göra egna skräddarsydda kart- och applösningar i stort och smått.

Den här månaden har jag samlat ihop tre e-kurser på pythontemat:

1. Låt Python göra tråkjobbet åt dig

E-kurs: Python for Everyone

Lägger du alldeles för mycket tid på att upprepa samma sak? Kopiera data, editera filer, sätta upp kartdokument? Lär dig skriva en pythonkod som gör det här åt dig. I den här kursen lär du dig att skapa och köra skript och att applicera dem i ArcGIS.

2. Skriv pythonkod direkt i ArcGIS med ArcGIS Notebooks

E-kurs: ArcGIS Notebooks Basics

ArcGIS Notebooks är en funktion som låter dig skriva Pythonkod direkt i ArcGIS gränssnitt. I den här kursen lär du känna ArcGIS Notebooks och vad du kan använda det till.

3. Referera till olika lager

E-kurs: Python Scripting: Modifying Layer Properties

Med arcpy.mp kommer du enkelt åt och kan modifiera lager med Pythonkod. Lär dig skriva kod som refererar till olika lageregenskaper.

Jag hoppas dessa tre kurser inspirerar dig till att börja använda Python i ArcGIS mer.