Insikter, utvärderingar, slutsatser, rapporter – oavsett vad det är för data och information du vill förmedla finns det ett sätt att göra det med målgruppen i åtanke. Med olika ArcGIS-appar för kommunikation väljer du mellan flera olika metoder att föra fram ett budskap på. Från att utgå ifrån färdiga mallar till att bygga egna appar, med eller utan egen kod.

Konfigurerbara appar är i allt väsentligt ett gränssnitt – en digital och interaktiv mall – som du fyller med eget innehåll: text, karta, bilder och annan media. Färger, typsnitt och annat kan oftast anpassas i stor utsträckning, till exempel för att matcha organisationens grafiska profil.

Du behöver egentligen bara se till att ha ditt innehåll tillgängligt och lägga till dem på lämpliga ställen.

Vill du kunna bestämma mer själv kan du, baserat på din egen kompetens, välja mellan alltmer avancerade applikationer för att presentera och sprida ditt budskap. Du kan till och med bygga en egen app från grunden. Inklusive skriva egen kod om du verkligen vill det.

Populära konfigurerbara appar

Vår allra populäraste konfigurerbara applikation för att presentera data och förmedla ett budskap är utan tvekan ArcGIS StoryMaps. Du loggar in på webben via ditt ArcGIS Online-konto och behöver inte installera något. Denna webbapp är kul och intuitiv att arbeta i och du kan förutom kartor bädda in till exempel text, bild, film och annan media.

En annan konfigurerbar webbapp är ArcGIS Dashboards. Den ger översikt direkt i en och samma vy. Komponera verksamhetens viktigaste data och information och se uppdateringar i realtid.

Ännu fler konfigurerbara appar listas här. Läs gärna våra tips för hur du kan välja bland alla mallar.

ArcGIS StoryMaps presenterar Örebro

Så här kan det se ut när du skapar en interaktiv presentation i ArcGIS StoryMaps. Du behöver varken kunna koda eller kunna GIS för att göra detta. Besök denna story map om Örebro

Översikt med ArcGIS Dashboard

Och så här kan en översikt i webbaserade ArcGIS Dashboards se ut. 

Appar för att bygga egna appar

När du vill styra mer av utseendet själv är det till appmallarna för att bygga egna appar du ska vända dig. I ArcGIS Experience Builder bygger du appar – vilka ofta kan liknas vid en vanlig webbsida – för dator, surfplatta och mobil utan att skriva kod.

När du framför allt vill kunna skriva egen kod har du ArcGIS AppStudio. Men du kan även här utgå ifrån befintliga mallar. Driftsätt din färdiga app i organisationen eller gör den tillgänglig via till exempel Google Play och App Store.

En interaktiv vy som ger översikt, skapad i ArcGIS Experience Builder

Här ser du ett exempel på hur Folkhälsomyndigheten valt att presentera information. Vyn är byggd med ArcGIS Experience Builder. Experience Builder är responsiv och funkar lika bra på stor som liten skärm. 

Fler appar för kommunikation och appbyggande

Med förslagen ovan har du gott och väl tillgång till appar som kan hjälpa dig att visualisera och presentera data och karta precis som du vill. Men ännu mer finns: du hittar hela vårt utbud av appar och produkter här.