Vill du skapa snyggare presentationer i ArcGIS Dashboards? Så din dashboard blir mer pedagogisk och bättre anpassad efter målgruppen? Självklart, varför skulle du inte vilja det. I en film direkt från ArcGIS-experterna får du flera värdefulla tips som tar din interaktiva panel till nästa nivå.

ArcGIS Dashboards är en webbaserad applikation där du på ett visuellt sätt enkelt kan presentera en mängd olika slags information, grafik, tabeller och annat, på eller vid sidan om en interaktiv karta. Du bygger upp en dashboard direkt i ett digitalt gränssnitt på webben, via GIS-portalen i ArcGIS Online eller ArcGIS Enterprise.

Film visar snyggare presentationer i ArcGIS Dashboards

Så länge du har tillgång till rätt information behöver du faktiskt inte särskilt djup GIS-kunskap alls, och det är lite med finessen med en app som ArcGIS Dashboards – att den är enkel för betydligt fler att använda. Men det är såklart ingen nackdel om du är GIS-expert heller.

Oavsett din kompetens inom GIS så vill jag tipsa om en schysst film som visades under årets stora utvecklarkonferens Esri Developer Summit i USA tidigare i år.

Under dryga 25 minuter vägleds du genom flera bra tips och rekommendationer kring hur du både kan tänka när du bygger upp din dashboard, vilka fallgropar du kanske kan undvika och några bra funktioner att ha koll på.

Se filmen här:

Film för dig som är ny inom ArcGIS Dashboards

Jag skulle säga att filmen (och ArcGIS Dashboards) är perfekt för dig som:

  • Är på jakt efter ett verktyg för att presentera information eller visualisera ett nuläge på ett pedagogiskt sätt.
  • Står i begrepp att skapa din första dashboard eller som kanske redan har skapat en handfull och nu vill göra dem ännu bättre och snyggare.

Mycket nöje!