I en miniserie om två delar jag med mig av mina tips för hur du kan komponera Arcadeuttryck för att på ett smakfullt sätt formatera popuper. Idag går jag vidare och slutför det här projektet genom att titta på hur vi låter våra nya fina popuper glänsa i den lättanvända mallen Nearby i ArcGIS Instant Apps.

Nearby är en mall som du konfigurerar som en del av ArcGIS Instant Apps. Nearby gör att användaren snabbt får upp en förteckning över de objekt som faller in inom viss en radie man specificerar.

Men innan vi kommer så långt ska vi vi ta oss tillbaka till popup-rutekonfigurationen i kartvisaren, så gå tillbaka till föregående inlägg i denna miniserie.

Skapa konfigurerbar ArcGIS-app

Bland alternativen som dyker upp väljer du Instant Apps:

Välj Instant Apps

Sedan Nearby:

Välj konfigurerbara ArcGIS-appen Nearby

Nearby i ArcGIS Instant Apps ger möjlighet till närhetsanalys

Mallen Nearby i ArcGIS Instant Apps gör alltså att användaren kan se vad som finns i närheten. Förteckningen utgår helt och fullt från popupen: det är därför det var så viktigt att konfigurera den snyggt i föregående inlägg.

Nedan ser du vyn som appen öppnas i, den så kallade Express Setup. Den ger tillgång till appens viktigaste konfigurationsinställningar. Den består av fyra steg varav steg 1 handlar om att välja karta vilket vi redan gjort.

Välj karta

Steg 2 heter About och ger oss möjligheten att konfigurera välkomstsidan på appen. Nedan ser du hur jag valde att välkomna och instruera användarna.

Konfigurera välkomstsidan

Steg 3 heter Interactivity och ger oss möjligheten att styra hur användaren ska kunna interagera med kartan och hur appen ska svara. Här markerar vi först och främst vilka/vilket lager som ska inkluderas i resultatet. I det här fallet har vi bara ett lager i kartan så för oss är det inte svårt.

Instruera användaren

Du kan också aktivera vägbeskrivningar så att användaren kan välja den badplatsen de vill besöka och få vägbeskrivningar dit direkt i appen. Detta kan dock konsumera krediter så ligger appen publikt får du överväga om detta är lämpligt.

Gör de sista konfigurationerna

Fjärde och sista steget handlar om tema och layout. Här kan du välja mörkt eller ljus tema samt styra hur kontrollerna i kartan ska placeras.

Välj tema och utseende

Sedan är din app skapad med mallen Nearby i ArcGIS Instant Apps klar! Kläm och känn gärna på den här. Observera hur snygga popuerna, skapade med Arcade, är.

Skärmklipp på färdiga ArcGIS-appen Nearby