Gå en utbildning i ArcGIS. Kunskap är, som bekant, något som aldrig kan tas ifrån dig och det finns alltid något nytt du kan lära dig i ArcGIS. Nu är alla våra lärarledda ArcGIS-kurser våren 2022 publicerade. Dessutom vill vi påminna om ett alternativ som är underutnyttjat av många: det digitala utbudet av självstudier på Esri Academy.

Under våren erbjuder Esri Sverige närmare 50 lärarledda kurstillfällen, vilka sträcker sig från en till tre dagar. Lite mer än hälften av dem genomförs online.

Fortsatt önskan att delta i ArcGIS-kurser digitalt

– Vi har under coronapandemin utvecklat genomförandet av de digitala kurserna men har även fortsatt få input från deltagare att man uppskattar möjligheten att delta på distans och samtidigt ha tillgång till lärarstöd direkt, vilket man alltså får när man deltar i våra lärarledda kurser online, säger Magnus Kull, utbildningsansvarig på Esri Sverige.

– Även sedan restriktionerna lättat har den här önskan varit tydlig. Därför fortsätter vi erbjuda flertalet av våra lärarledda kurser helt digitalt, fortsätter han.

Nyheter ArcGIS-kurser våren 2022

Den snabba utvecklingen inom ArcGIS innebär att kursutbudet ständigt behöver revideras och uppdateras. En sådan kurs är Sharing Content to ArcGIS Enterprise, som fått nytt fräscht innehåll.

– Här får du som är GIS-expert under två dagar lära dig de bästa sätten att dela och tillgängliggöra data för att effektivisera arbetsflöden och stötta användare i alla delar av organisationen, säger Magnus.

Allt fler organisationer som tidigare inte arbetat med datadrivna kartor upptäcker möjligheterna med GIS:et. Kan du rekommendera en kurs för de som inte är insatta i GIS sedan tidigare?

– Absolut. För icke GIS-utbildade erbjuds från och med våren 2022 den helt nya tvådagarskursen ArcGIS: Exploring the Possibilities. Precis som namnet antyder lyfter kursen fram vilka möjligheter som finns med ArcGIS för att ge insikter som effektiviserar i stor skala. Kursen är lämplig för till exempel beslutsfattare och change makers.

Läs mer om alla vårens lärarledda kurser, inklusive vårens alla nyheter.

Digitalt utbildningsmaterial tillgängligt dygnet runt

Förutom de lärarledda utbildningarna finns ett annat sätt att vidareutbilda sig inom ArcGIS, i form av Esri Academy. Kan du berätta mer om det?

– Esri Academy erbjuder en hel digital katalog med utbildningsmaterial för självstudier som är tillgängligt dygnet runt och dessutom helt kostnadsfritt för kunder med underhållsavtal. Här kan man i egen takt lära sig alltifrån bredden inom GIS ner till nischade områden inom ArcGIS, på allt mellan någon timme till att delta i så kallade MOOC:s som sträcker sig över flera veckor.

– Jag rekommenderar verkligen att fler drar nytta av allt utbildningsmaterial som finns här, tipsar Magnus.

Nya e-kurser och självstudier i andra format tillkommer ständigt på Esri Academy. Varje månad lyfter vi ett urval av dessa här på ArcGIS-bloggen och i vårt nyhetsbrev. Följ oss gärna där!

Lästips: