Arcadeuttryck är fantastiskt användbara för att enkelt ändra form och symbologi i dina kartor och appar. En av våra populäraste appar är ArcGIS Dashboards. Här ger vi därför tips på hur du kan använda Arcade i ArcGIS Dashboards för att göra ditt data ännu enklare för andra att överblicka, och fler specifika tips i en inspelad presentation.

Arcade är ett språk skapat för användning i ArcGIS. Du kan använda Arcade för att smidigt designa till exempel popuprutor i en webbapp, eller för att enkelt snygga till dina etiketter i en karta.

Det vi fokuserar på i den här inspelade presentationen är hur du kan använda Arcade i ArcGIS Dashboards för att skapa en ännu effektivare och lättläst listning.

Arcade är bra men inte alltid

En sak som är bra att komma ihåg är att det du vinner med ett uttryck förlorar du i prestanda. Använd därför inte Arcadeuttryck på allt för stora dataset eller för komplexa arbetsflöden. Då kan en bättre lösning vara att gå tillbaka och strukturera om ditt data och publicera om tjänsten istället.

Ett uttryck aldrig ersätter god datamodellering. Plåstra inte om datat med uttryck här och där utan se till att ha koll på datat först.

När du har koll på ditt data och din tjänst bör du kontrollera att det inte redan finns en konfigurerbar funktion för det du vill göra. Lägg inte tid, pengar och resurser på att utveckla själv, hur roligt det än är. Det tjänar du och organisationen på i längden.

Bra prestanda med Arcade i ArcGIS Dashboards, och på andra ställen

Det finns några grundläggande saker du kan göra för att säkerställa god prestanda:

  • Kontrollera att alla datakällor är delade på samma nivå.
  • Kontrollera att redigering, synkronisering och ägarbaserad tillgång är avaktiverad på tjänsterna och säkerställ att chachekontrollen är satt till ett värde som reflekterar hur ofta datamängden uppdateras.
  • Har du stora dataset som ofta kommer filtreras rekommenderar jag att du skapar attributindex på de fält det är relevant för.
  • Om du vill kunna skala upp din dashboard – eller annan app – stort: säkerställ att dina datakällor är av typerna driftade objektlager, vylager eller driftade tilelager. Dessa datakällor presterar bäst under press.

Om du följer dessa råd har du gjort det du kan för att säkerställa så god prestanda som möjligt, även för ArcGIS-kartor och -appar i stor skala.

Säkerställ god prestanda av data till ArcGIS Dashboards

Alla tjänar på att du optimerar prestandan. 

Se presentation om Arcade i ArcGIS Dashboards

Och ett bonustips för att minimera prestandaförlust: Anropa bara de kolumner du behöver, när du utnyttjar olika funktioner i FeatureSet. Annars anropas alla kolumner vilket tar onödigt mycket processeringstid.

Vill du veta mer? Då är det dags att du spanar in inspelningen här:

Avsnittet om Arcade i ArcGIS Dashboards kommer 1 timme 15 minuter och 50 sekunder in i inspelningen.