ArcGIS Pro är desktopapplikationen för dig som behöver jobba professionellt med kartappar och karttjänster, geografisk analys, mer klassisk kartografi eller något annat inom det breda GIS-området. Men alla börjar någonstans. För dig som är helt ny på området är det helt rätt att genomföra denna e-kurs som går igenom grunderna i ArcGIS Pro.

Med ArcGIS Pro får du verktygen du behöver för att bearbeta, visualisera och analysera dina geografiska data och data från en mängd olika källor, samt flertalet metoder för att dela ditt arbete och dina resultat vidare på smidiga sätt.

Den här e-kursen introducerar dig till möjligheterna och förmågorna i ArcGIS Pro och hur du kan använda dessa i ditt arbete.

Projekt bygger upp ArcGIS Pro

I ArcGIS Pro arbetar du i olika projekt till vilket data länkas på olika sätt. Projekten i ArcGIS Pro organiseras så att allt som är kopplat till projektet sparas i en aprx-fil. Där finns kartor, layouter, tabeller, uppgifter, verktyg, kopplingar och så vidare.

När du skapar ett nytt projekt i ArcGIS Pro skapas en ny mapp automatiskt där alla objekt och kopplingar som ingår till projektet sparas tillsammans. Det skapas också en ny filgeodatabas och verktygslåda för varje nytt projekt så att data, verktyg och modeller du skapar inne i projektet lagras där.

Rekommenderade förkunskaper

Målet med kursen är att ge dig grundläggande förståelse i ArcGIS Pro och dess funktioner. Du bör vara bekant med geografiska informationssystem som koncept. Det är en fördel om du har genomfört kursen Introduction to GIS Using ArcGIS eller motsvarande tidigare.

Till e-kursen: ArcGIS Pro Basics