Med hundratals sessioner och möjligheten att få träffa  människor med spetskompetens så ger Esri User Conference förutsättningar att utveckla sina GIS-färdigheter ytterligare, även för nyutexaminerade. Det har Louise, Majken, Sara, Vera och Alva erfarit som har deltagit på årets användarkonferens i San Diego. Med ett stort smörgåsbord av sessioner har dom kunnat ta utveckla sin kompetens inom flera områden.

När jag träffar våra nyanställda i slutet av konferensen menar dom att konferensen verkligen ger en introduktion och fördjupning till hela ArcGIS-plattformen. En av dom, Louise, menar att ”man får en bättre förståelse och inblick kring det mesta”. Som nyutexaminerade har konferensen inneburit en rivstart för deras kompetensutveckling.

Det som var det stora ”wow-et” var möjligheterna kring visualiseringar menade Sara. Hon menar att det är fantastisk att se vad man kan visualisera. Möjligheterna med plattformen är grymma eftersom man kan göra informationsprodukter som enklare kan förstås av mottagaren. Som exempel lyfter Louise ArcGIS Storymap som ett fantastiskt verktyg för att kunna dela information med många.

Både Vera och Alva tyckte att sessionerna om ArcGIS Urban var riktigt spännande. De har förstått att det tidigare inneburit en hel del arbete med att arbeta med 3D-modellering för stadsmiljöer.  Genom att arbeta med 3D i ArcGIS Urban blir arbetet blir mycket enklare och därmed snabbare. ArcGIS Urban är dessutom användbart till mycket som exempel lyfte man under konferensen hur man använt ArcGIS Urban för att planera utbyggnation av laddstolpar till bilar. Jacks introduktion fokuserade på hållbarhet vilket alla tyckte var ett bra. Majken menar att det känns skönt att man kan använda plattformen i det arbetet, att kunna  arbeta mot ett gemensamt hållbarhetsmål.

Länktips:

Esri User Conference Plenary – Esri Videos: GIS, Events, ArcGIS Products & Industries