Med ArcGIS Drone2Map får du stöd från start till mål att arbeta med dina drönarbilder, inte minst att skapa kartor och olika informationsprodukter. Här delar jag med mig av fyra utvalda favoriter i ArcGIS Drone2Map just nu, som underlättar.
Det finns otroligt mycket som går att göra med bilder och data insamlade med en drönare. Tekniken har kommit en bra bit och utvecklingen fortsätter att snurra på i hög fart, vilket såklart även märks i en drönarprodukt som ArcGIS Drone2Map.
Läs vidare för att ta del av mina utvalda favoriter i ArcGIS Drone2Map.
1. Lättanvänt gränssnitt som känns igen
Min första favorit är egentligen ingen ny funktion utan själva användargränssnittet. Särskilt om du har använt ArcGIS Pro tidigare kommer du känna igen dig samtidigt som funktioner, knappar och verktyg är ännu mer lättåtkomliga och placerade enligt logiska arbetsflöden för olika slags datainsamling och arbete med drönarbilder.
Igenkänningen med ArcGIS Pro gör att du kvickt hittar innehåll, katalogen och liknande på sina vanliga platser.
ArcGIS Drone2Map har ett lättanvänt gränssnitt.
2. Två nya verktyg korrigerar lokala felaktigheter
Två av de senaste verktygen gör det på olika sätt enklare att förbättra ortomosaiker genom att bearbeta bara ett visst problematiskt område i ett punktmoln, utan att behöva köra hela datasetet igen.
- Correction feature. Ibland kan visa element bli upphackade eller på andra sätt förvrängda när drönarbilder slås samman. Det här verktyget rättar till lokala ojämnheter i punkterna som skapas.
- Waterbody mask. Vatten är klurigt att få bra i 3D bland annat eftersom det är i konstant rörelse. Det här verktyget jämnar till ytan.
Rätta till lokalt felaktigt tolkade pixlar snabbt.
Stökig vattenyta blir slätare och därmed en bättre utgångspunkt för vidare beräkningar, analyser och informationsprodukter.
3. Kalibreringsverktyg förbättrar analyser
Verktyget radiometric calibration kalibrerar så att insamlade data ger bättre resultat, för att du ska kunna göra jämförande analyser. Det är relevant till exempel för att analysera vegetationshälsa över tid.
Du hittar kalibreringsverktyget under Flight Data-fliken.
4. Visualisera temperaturen i ett område
Använd drönarbilder för att visualisera skiftande temperatur. När du lägger till bilder känner ArcGIS Drone2Map automatiskt av om det är så kallade i R-JPEG-bilder (radiometric JPEG) och öppnar då ett projekt anpassat därefter.
När bilderna i ortomosaiken är bearbetare skapas en färgskala och en temperaturskala i Celsius eller Fahrenheit.
Olika färg innebär olika temperaturer. Den här typen av bilder är praktiskt till exempel för att upptäcka vattenläckor.
Det var mina favoriter i ArcGIS Drone2Map. Jag hoppas någon av dem kan hjälpa dig i ditt arbetsflöde. Läs gärna mer om nämnda nyheter och fler aktuella uppdateringar här.