Använder du ArcMap? Då är det hög tid att byta över till ArcGIS Pro. I den här e-kursen får du både den bredd och det djup du behöver för att på ett konkret och tryggt sätt ta steget från ArcMap till ArcGIS Pro och börja jobba i den nyare GIS-programvaran med självförtroende.

Med ArcGIS Pro kan du se, redigera, analysera och dela dina GIS-data, allt i ett lättarbetat gränssnitt som anpassas efter vilka uppgifter och arbetsflöden du utför.

Även om ArcGIS Pro är en desktopapplikation som du installerar lokalt på datorn har den en självklar koppling till webben. Det gör att du hela tiden har nära tillgång till data och information lagrad online. Likaså kan du dela dina data, kartor, analyser och annat till webben och vidare.

E-kurs för att byta från ArcMap till ArcGIS Pro

Du kan påbörja den här e-kursen – Getting Started with ArcGIS Pro – till och med 1 juli 2023 och har då till den 31 juli att slutföra den, så vänta inte. Kursen är för dig som nu är redo att byta från ArcMap till ArcGIS Pro. Om du är helt ny inom ArcGIS kan du istället genomföra till exempel e-kursen ArcGIS Pro Basics.

E-kursen är en av de längre på Esri Academy med en beräknad genomförandetid på strax över fem timmar. Men på den tiden får du också en gedigen genomgång och övningsuppgifter inom:

  • Gränssnittet i ArcGIS Pro. Här är kanske den största visuella skillnaden jämfört med ArcMap.
  • Projekt i ArcGIS Pro och hur dessa funkar, motsvarigheten till kartdokument i ArcMap.
  • Vyer, det vill säga de ytor där du jobbar med kartor, scener, tabeller, layouter, grafer och så vidare.
  • Redigering och hur det funkar i ArcGIS Pro.
  • Analys. En genomgång av de vanligaste typerna.
  • Dela. Det finns flera sätt att dela dina kartor, data och mer.
  • Paket. Paketera hela projekt, kartan eller bara ett kartlager.
  • Webblager och kartlager, och vad som skiljer dessa åt.

Bra att veta

Du kan genomföra e-kursen med ArcGIS Pro version 2.8, 2.9 eller 3.0. Läs mer på kurssidan om ytterligare krav beroende på vilken version av ArcGIS Pro du har.

Vill du öva ytterligare på ArcGIS Pro? Spana då in det här utbildningsspåret, som ger en ännu bredare palett av träning.

Till e-kurs: Getting Started with ArcGIS Pro