När du behöver ett sätt att berätta om ett ämne på ett mer omfattande sätt, men ändå vill hålla det enkelt, intuitivt och tillgängligt är ArcGIS StoryMaps ett utmärkt val. Så varför inte dra nytta av det även i rent utbildningssyfte? Ta del av en uttömmande samling story maps som hjälper dig att upptäcka fler möjligheter med ArcGIS StoryMaps.

För dig som verkligen vill grotta ner dig i ArcGIS StoryMaps är alltså denna samling av instruerande och inspirerande story maps en bra plats att ta avstamp ifrån.

Lär dig ArcGIS StoryMaps

Hela 15 stycken berättelsekartor beskriver och visar olika funktioner och tips, alltifrån hur du kommer igång, grundläggande struktur och tips till mer avancerade kunskap som hur du kan tänka för att formge en tillgänglighetsanpassad berättelsekarta eller hur du skapar ditt helt egna tema.

Du får en buffé av möjligheter med ArcGIS StoryMaps som är väl värd att återkomma till flera gånger över tid.

skärmklipp av ett antal story maps

Den här synen välkomnar dig när du klickat dig vidare för att grotta ner dig i en uppsjö av möjligheter med ArcGIS StoryMaps, till exempel: Moving to ArcGIS StoryMaps (för dig som jobbat i den äldre versionen Esri Story Maps), Getting started with ArcGIS StoryMaps och The Anatomy of a story samt 12 stycken till.

Vad är ArcGIS StoryMaps?

ArcGIS StoryMaps kan på många sätt jämföras med en vanlig webbsida, uppbyggd med text, bilder, film, annan media och – såklart – kartor. Vilka som kommer åt din färdiga story map styrs av hur du väljer att dela den. Delar du den publikt kan vem som helst i hela världen komma åt den via den unika URL (webbsideadress) som skapas.

Du kan utforma din presentation i ArcGIS StoryMaps nästan precis som du vill och nya möjligheter tillkommer ständigt. Du behöver varken kunskaper i kodning eller i GIS för att kunna briljera. Det gör att appen ofta kan vara det första verktyg i ArcGIS-plattformen som medarbetare utanför GIS-avdelningen arbetar i helt på egen hand.

ArcGIS StoryMaps beskrivs ofta som just en app, applikation, webbapp eller webbapplikation. Alla är rätt och är helt enkelt det moderna sättet att prata om ett program som är lätt att använda och som du kommer åt genom att logga in på webben, utan att behöva ladda ner och installera något på datorn.

Hitta till ArcGIS StoryMaps

Du når ArcGIS StoryMaps via till exempel appmenyn i GIS-portalen när du är inloggad i ArcGIS, eller direkt härifrån.

ArcGIS StoryMaps markerad i appmenyn i ArcGIS Online

Appmenyn hittar du när du är inloggad i GIS-portalen och klickar på de nio prickarna vid sidan om ditt användarnamn. Vilka appar du ser i din meny varierar utifrån vilka appar du har tilldelats behörighet till.

Upptäck fler möjligheter med ArcGIS StoryMaps: till samlingen

Vill du på svenska ta del av en del tidlösa tips på hur du gör din presentation i ArcGIS StoryMaps (och andra appar också) så bra som möjligt? Läs mer eller ladda ner guide direkt här: