Det är nästan ingen hejd på vad som är möjligt att göra i ArcGIS-plattformen och tekniken utvecklas ständigt för att du som användare ska kunna arbeta ännu effektivare. Och för att kunna göra det, använda ArcGIS effektivare alltså, behöver du lära dig hur.

Du kan utveckla dina kompetenser inom ArcGIS på en mängd olika sätt, där våra lärarledda kurser fortsätter att vara populära.

Gå en lärarledd kurs hos oss i höst

Hösten 2023 kan du välja mellan drygt 30 olika lärarledda kurser, fördelade på över 40 olika tillfällen. Precis som under senare år genomförs ungefär hälften av kurserna på plats i Kista, Stockholm, och resterande hälften sker online.

En av våra populäraste kurser – ArcGIS Pro: Essential Workflows – erbjuds vid fyra tillfällen i höst, hälften på plats och hälften online. Boka upp dig snarast för att vara säker på din plats.

Läs mer om alla våra lärarledda kurser här.

Anpassa utbildningen med självstudier

Men lärarledda kurser är bara en del av vårt utbildningsutbud. Därutöver finns olika former av självstudier som gör det möjligt för dig att:

  • genomföra en webbkurs
  • titta på ett inspelat seminarium eller video
  • ta del av en utbildande story map
  • haka på en mer omfattande MOOC (Massive Open Online Course)

Dessutom vill jag lyfta följande två alternativ lite extra: ArcGIS Labs och Learning Plans.

ArcGIS Labs. Kan beskrivas som relativt korta (från 20 minuter till 4 timmar) och fokuserade guider för olika arbetsflöden i ArcGIS. Varje ArcGIS Lab består av en eller fler scenariobaserade steg-för-steg-övningar som du likt övriga självstudier genomför helt i egen takt. Du får tillgång till tillhörande övningsdata men behöver själv ha aktuell programvara. ArcGIS Labs ersätter det som tidigare hette Tutorials.

Learning Plans. Här får du ett färdigt upplägg med en mix av till exempel webbkurser, seminarier och videor som stöd för att lära dig en viss produkt eller ett område inom ArcGIS. I de fall en amerikansk lärarledd kurs rekommenderas som en del av paketeringen är tanken att du letar upp motsvarande kurs på vår svenska hemsida och där anmäler dig till den. En Learning Plan är en bra sammanställning av olika rekommenderade utbildningsaktiviteter för att effektivt lära sig ett visst område. Det är också möjligt att skapa egna Learning Plans för att komponera ihop de kurser och självstudier som passar just dig eller dina medarbetare.

Det är bara att välja utbildningsform

Som du ser är någon form av utbildning, i någon omfattning, alltid nära till hands. Det du behöver göra är att välja det som passar dig och organisationen bäst.