Safe Software och FME har nyligen genomgått en rejäl förändring som omfattar såväl produktpaketering som grafisk profil. Under snart 30 år har Safe utvecklat FME kontinuerligt. Från att ha varit ett konverteringsverktyg för CAD och GIS-data har FME blivit en komplett dataintegrationsplattform med ett unikt stöd för spatialt data.

Här är en summering av produktförändringarna.

FME Form

FME Desktop byter namn till FME Form.
Varför Form? Jo, eftersom man arbetar med Transformers och +500 olika dataformat
FME Form finns endast i ett utförande som motsvarar den tidigare högsta licensieringsgraden FME Smallworld Edition.

FME Flow

FME Server byter namn till FME Flow. Varför Flow? Jo, FME Server får data att flöda mellan olika databaser och applikationer.
FME Flow kommer med 1 st. Engine.
Kompletterande Engines kan erhållas genom ytterligare FME Flow eller CPU Usage (processor-timmar – tidigare kallade Dynamic Engines)

FME Flow Hosted

FME Cloud byter namn till FME Flow Hosted.
FME Flow Hosted erbjuder samma funktioner som FME Flow, men i molnet- Saas (Software as a Service)

Vad innebär FME förändringen?

Kunder med befintliga licenser med pågående underhållsavtal påverkas inte, förutom att alla får tillgång till FME Form och FME Flow vid uppgradering till FME:23. Fr.o.m. 1 maj 2023 utgår FME Desktop och FME Server ut produktsortimentet för inköp av nya licenser.

Vill du veta ännu mer så ska du inte missa FME Accelarator, en möjlighet att vara med på en 90 minuters workshop för hur du ska få bäst nytta av dina data. Det är en interaktiv workshop utan kostnad som arrangeras av Safe. Riktad först och främst till dig som inte börjat, är nybörjare eller behöver en repetition. Anmäla dig här: https://fme.safe.com/accelerator/

Länktips:

FME:s grundare berättar om förändringarna

Produktsidan