Inom ArcGIS kan du, om du vill, skapa interaktiva miljöer som passar en Hollywoodfilm. Men mer relevant är nog möjligheten att bygga upp exempelvis digitala tvillingar som ser ut precis som på riktigt. Skapa realistiska visualiseringar med ArcGIS CityEngine när avbildningen måste vara av yttersta kvalité och samtidigt geografiskt korrekt.

Att bygga upp stadsmiljöer i ArcGIS går att göra på en mängd olika sätt. En vanlig 2D-karta är väl att betrakta som den enklaste formen men tekniken låter dig idag på enkla sätt snabbt skapa verklighetstrogna miljöer i ArcGIS, inte minst genom möjligheterna som kommer med 3D. Vare sig vi pratar ArcGIS Pro eller Map Viewer.

Visualiseringar med ArcGIS CityEngine värdiga Hollywood

Men när detta inte räcker till, när du verkligen behöver kunna visualisera en miljö så att den inte går att skilja från verkligheten – då är det till ArcGIS CityEngine du ska vända dig.

ArcGIS CityEngine utökar ArcGIS åt dig och gör det möjligt att bygga upp hyperrealistiska interaktiva miljöer.

Har du sett en animerad Hollywoodfilm där handlingen utspelar sig i en stad? Eller för all del på landsbygden? Då kan du, utan att veta om det, ha sett vad ArcGIS CityEngine kan åstadkomma. Så kraftfull är applikationen.

ArcGIS CityEngine gör den digitala tvillingen verklig

Nu ska du antagligen inte producera en storskalig film. Men en kortare reklamfilm? Eller så arbetar du inom arkitektur eller stadsplanering och behöver kunna visa exakt hur ett föreslaget projekt kan komma att se ut? Här är ArcGIS CityEngine vägen att gå.

Kanske står en digital tvilling på att göra-listan? Digitala tvillingar är idag ett hett område som alltfler böjar förstå värdet med. Visserligen finns inga krav på att en digital tvilling behöver vara en exakt visuell kopia av verkligheten, vilket många tror. Men en välgjord avbild kan definitivt bidra till ökad förståelse kring det man försöker säga med en digital tvilling.

Kombinera med övriga ArcGIS

Förutom att tillföra fantastiska visualiseringsmöjligheter – i en geografiskt korrekt omgivning – får du även tillgång till vissa enklare analysförmågor i de miljöer du skapar med ArcGIS CityEngine. Precis som vanligt med ArcGIS-plattformen kan du kombinera ArcGIS CityEngine med andra appar, till exempel ArcGIS Pro och ArcGIS Urban, för att få tillgång till fler analysförmågor och andra funktioner.

ArcGIS CityEngine är inte för alla men när bara det mest realistiska duger är den helt rätt.