Analyser har länge utförts primärt i ArcGIS Pro, och det av helt rimliga skäl. Men numer kan du även analysera i Map Viewer, kartvisaren, i ArcGIS Online. I denna inspelning får du förklarat för dig hur det funkar och varför det finns fördelar med att analysera direkt i molnet.

Om du har varit med ett tag vet du att du kunnat utföra analyser även tidigare i det som numer kallas Map Viewer Classic, samtidigt som analysförmågan under en övergångsperiod saknades i efterföljaren, det som idag kort och gott benämns som Map Viewer.

Möjligt att utföra analyser i Map Viewer

Sedan en tid har dock analysmöjligheterna åter tagit plats i kartvisaren i ArcGIS Online. Skillnaden emot förr är att denna uppdaterade kartvisare är byggd på den senaste tekniken och därför är kompatibel med andra webbapplikationer i ArcGIS-plattformen, vilka också har genomgått ett teknikskifte på senare år. Det innebär dessutom att den nya kartvisaren är rustad för att utvecklas under många år framåt i takt med den generella tekniska utvecklingen.

Med andra ord: du kan förvänta dig att över tid få tillgång till ännu fler smarta verktyg och förmågor som underlättar för dig, när du använder den senaste generationens Map Viewer.

Fördelar med att analysera direkt i ArcGIS Online

I inspelningen får du en grundlig genomgång kring vad som är möjligt att analysera i Map Viewer i ArcGIS Online. Du får även ta del av nyheter såsom diagram som kompletterar själva kartanalysen.

Men varför det är en bra idé att utföra analyser i molnet, där ju ArcGIS Online huserar? Det är trots allt fortfarande i ArcGIS Pro man kan göra ”allt”. Det här är några av de tydligaste fördelarna:

  • Du kan utföra dina analyser var du än befinner dig, så länge du har en dator, internet och ett inlogg på ArcGIS Online. Ingen installation behövs.
  • Du har tillgång till alla lager och tjänster i organisationens ArcGIS, inklusive ArcGIS Living Atlas.
  • Du enkelt kan dela dina resultat vidare till andra: ArcGIS Online är på många sätt en yta skapad för samarbete. Kanske väljer du att bygga in din slutsatser i en app, så att det blir ännu enklare för dina mottagare att ta till sig informationen?
  • Du kan utföra geografiska analyser även om du inte har ArcGIS Pro.

Till inspelningen: Analysis in ArcGIS Online