Är du ny inom Map Viewer i ArcGIS Online? Då är denna introducerande film en bra start. På dryga sex minuter får du en överflygning av produktens gränssnitt och koll på de viktigaste funktionerna.

Map Viewer är kartapplikationen du går till för att visualisera, utforska och analysera dina data när du jobbar i ArcGIS Online. Allt arbete sker direkt på webben, inga installationer behövs. Så snart du har loggat in med ditt ArcGIS-konto är du redo.

Se inspelning om Map Viewer

Kartvisaren har funnits med ett bra tag nu, och dess popularitet är stor. Inte minst tack vare dess enkla och intuitiva gränssnitt. I den här inspelningen, som du hittar på Esri Academy där du även har ett stort bibliotek av e-kurser och andra självstudier, får du en bra och kortfattad genomgång av hur Map Viewer är uppbyggd och var vissa grundläggande funktioner finns.

Fortsätt utforska innehållet på Esri Academy för att lära dig mer om Map Viewer, utbudet är i det närmaste oändligt och finns för alla nivåer. Allt material är på engelska.

Tips om Map Viewer på svenska

Föredrar du svenska har vi genom åren skrivit och skapat en hel del eget också, såväl specifikt rörande Map Viewer som generellt om kartor, symbologi och visualisering. Här är några länkar som kan vara av intresse för dig:

Till inspelningen: Getting Started with Map Viewer