Vill du kunna styra med över utseende och funktioner i karta, popuprutor och beräkningar i ArcGIS? Utan att för den sakens skull behöva bli en programmerare? Då är Arcade en bra väg att gå; ArcGIS eget språk med vilket du skapar enklare uttryck för att påverka valda delar av din karta eller app. Nu erbjuder vi en kurs i Arcade, där våra lärare finns med dig hela vägen.

Arcade är ArcGIS egna skriptspråk som låter dig skräddarsy utseende och funktioner med enkla medel i ArcGIS Online, ArcGIS Pro, ArcGIS Enterprise och olika ArcGIS-appar. Du kan till exempel välja att visualisera statistik med symboler, bestämma att vissa värden ska ha en viss färg eller presentera informationen i popuprutor på ett mer lättläsligt sätt.

Nytt våren 2024: Kurs i Arcade

Vi har under lång tid erbjudit utbildning inom Arcade i form av olika e-kurser och andra självstudier. Nu utökar vi och erbjuder med start våren 2024 även en lärarledd kurs i Arcade. Delta tillsammans med kollegor eller andra personer från andra organisationer och passa på att ställa frågor direkt till våra utbildare.

Under kursen får du lära dig att bygga uttryck för att anpassa kartetiketter och popup-fönster, skapa fältberäkningar, möjliggöra datavalidering och mer. Efter avslutad kurs kommer du ha de kunskaper som krävs för att på egen hand skapa enklare skript för just dina och din verksamhets specifika behov.

Titta gärna på vår korta introduktion till Arcade i ArcGIS där vi delar de mest grundläggande aspekterna av skriptspråket:

Arcade är skapat specifikt för att användas inom ArcGIS.

Rekommenderade förkunskaper

Denna kurs i Arcade riktar sig särskilt till dig som redan arbetar professionellt med ArcGIS och vill utöka med kompetens inom skript och att skapa egna uttryck. Du behöver inga förkunskaper inom skript och kodning. Däremot behöver du grundläggande kunskaper i ArcGIS Online samt ha genomfört utbildningen ArcGIS Pro: Essential Workflows eller Migrating from ArcMap to ArcGIS Pro, alternativt ha införskaffat motsvarande färdigheter på annat sätt.