Våren har kommit och det innebär att FME 2024.0 har landat! Denna nya version innehåller en rad spännande nyheter som omfattar bland annat ett uppdaterat gränssnitt i FME Form och smidigare hantering när transformers ska uppdateras till nya FME versioner. Den största förändringen är Safe Softwares nya strategi för hur nya versioner släpps och presenteras framöver. Häng med!

Ny strategi för versioner

Safe Software skiftar fokus till tätare versioner, där ny funktionalitet blir tillgänglig allteftersom den blir klar i stället för att vänta till nästa års version. Målet är att släppa en ny version varje månad. Större nyheter presenteras i webbinar, men 2024.0 har inte tillräckligt stora nyheter för ett webbinar. Var inte besviken, spännande funktioner som data virtualisering och AR med AI väntar runt hörnet!

Esri Sverige kommer att fortlöpande informera om FME-nyheter.

FME Form Canvas Upgrade

Arbetsytan, kanvasen, i FME Form har förenklats och fått ett mer enhetligt utseende för transformers, readers, writers, annotations och bokmärken. Användargränssnittet blir mer strömlinjeformat och intuitivt, och därmed lättare att arbeta effektivt med.

Multi-Transformer Upgrade

Med FME 2024.0 kommer ett smidigare sätt att uppgradera transformers till nya versioner. Du får en översikt över vilka transformers som kan uppgraderas och det är möjligt att välja om du vill uppgradera en, flera eller alla transformers samtidigt.

FME Flow – Remote Engines Service Support for Automations
Automations stöder nu Remote Engine Services. Detta möjliggör snabbare datahantering och ökad säkerhet genom att flytta FME Engines närmare det data den arbetar med.

Övriga förbättringar

  • Förbättrad AI Assist:Ta hjälp av AI när du jobbar i dina workspace, för att snabbt skriva t.ex. SQL-satser och Python-kod.
  • Snabbare visning av 3D-data: 2024.0 ger snabbare laddningstider och smidigare navigering i 3D-data.
  • Basis Universal Reader/Writer: Stöd för Basis Universal-formatet, anpassat för hantering av stora 3D-dataset inom GIS, gaming, VR och stadsplanering.
  • Förbättrad hantering av attributs datatyper: Se enkelt attributens datatyper i dina arbetsflöden och få ökad kontroll och noggrannhet. Nya funktioner inkluderar förbättringar av AttributeExposer och möjligheten att redigera datatyper direkt i arbetsflöden.
  • Nytt Schema Preview Window: Visa detaljer om attribut och geometri för valda kanvasobjekt. Fönstret uppdateras när du navigerar och ger en bättre översikt över dina data såsom schemanamn, datatyper och om objekt.
  • Förbättrad datakryptering: FME Form blir mer säkert mot potentiella sårbarheter genom att säkra dataanslutningar.

FME Accelerator

Missa inte FME Accelerator, en 90 minuter lång workshop för att lära dig hur du får ut mest av dina data. Kostnadsfri och interaktiv, perfekt för nybörjare eller de som behöver en repetition. Anmäl dig här: https://fme.safe.com/accelerator/

Hur kan Esri Sverige hjälpa till?

Visst känner du till att vi har ett team av många skickliga och certifierade medarbetare som är redo att hjälpa dig med FME? Här är två erbjudanden som vi tror att du kan vara intresserad av:

  • FME Flow Kickstartpaket: Kom igång snabbt och effektivt med FME Flow. Två dagar tillsammans med en expert för installation, konfiguration och grundläggande kunskaper om administration.
  • FME hälsokontroll: Vi utvärderar din FME-miljö och implementation, besvarar frågor och presenterar en rapport med förslag på lösningar och en uppskattning av omfattningen för att lösa problem. Vi kan givetvis även hjälpa till med att lösa problemen.

Kontakta gärna oss så berättar vi mer.