Är du en av dem som också fallit för den enkelhet med vilken det är möjligt att skapa snygga och informativa rapporter och skrollbara presentationer med ArcGIS StoryMaps? Har du känt att du skulle vilja ta med dig det där lättanvända användargränssnittet in i mer traditionellt utformade presentationer, men utan att förlora kopplingen till kartor och alla andra fördelar det innebär att arbeta i ArcGIS StoryMaps? Nu finns det som kallas briefings – en förlängning till vanliga ArcGIS StoryMaps.

Den stora skillnaden rent visuellt är att du med briefings jobbar med fasta sidor som du klickar fram en efter en, på samma sätt som i exempelvis Microsoft Powerpoint, i stället för att skrolla upp eller ner som i vanliga ArcGIS StoryMaps.

Kopplingen till ArcGIS intakt

Samtidigt har du kvar alla kopplingar till kartor, data, behörigheter samt övriga funktioner och inställningar i ArcGIS, som du och slutanvändarna är vana vid.

Det här underlättar för dig som till exempel behöver genomföra en mer traditionell presentation och måste begränsa det du berättar till fasta sidor.

Briefings kommer du åt via ArcGIS StoryMaps i ArcGIS Online, och är alltså helt webbaserat. Dock går det alldeles utmärkt att spara din briefing offline och visa även när nätverk saknas.

Meny med briefings i ArcGIS StoryMaps

Du hittar briefings som ett delval i ArcGIS StoryMaps.

Gränssnittet i briefings, i en del av ArcGIS StoryMaps

Du som arbetat i ArcGIS StoryMaps tidigare känner igen dig i gränssnittet i briefings.

Se hur briefings i ArcGIS StoryMaps funkar

I den här filmen får du en bra snabbgenomgång över hur briefings funkar.

Fler resurser för dig som vill ha stöd att komma igång eller bara allmänt vill ta del av smarta tips och accelerera inlärningen, finns här: