Brottas du med en organisation som inte riktigt inser värdet av ert GIS? Du vet vad GIS:et bidrar med i form av bättre beslut, effektivitet och samverkan, men kan inte bevisa det. Förmodligen har du till och med en känsla av att det skulle kunna bidra med så mycket mer. Genom att följa upp, dokumentera och kommunicera nyttan med GIS tar du ett steg mot större förståelse och insikt. Det vinner både du personligen och verksamheten som helhet på.

Att ta sig an den här typen av uppföljning av ett stort projekt känns ofta övermäktigt. Särskilt om man inte har gjort det tidigare. Men krångla inte till det i onödan. I din organisation finns säkert en rad enklare arbetsflöden med förbättringspotential. Titta närmare på dem istället. Genom att fokusera på uppföljning och dokumentation av mindre projekt som ger snabb nytta i organisationen får du snabbt resultat att kommunicera om. Du utvecklar också kunskap och en metodik som passar dig och din organisation, och gör det möjligt att kanske gå vidare och jobba på liknande sätt även med större projekt.

Jag vill tipsa om den enkla mall för GIS-ROI som vi har tagit fram för just den här typen av fokuserade projekt: Ladda ner Excel-mallen här. Hoppas att den både kan inspirera och vara till nytta.

Länktips: