Appifieringen effektiviserar försörjningskedjans alla delar

  • Affärsman använder bärbar dator och smartphone, smartphone i fokus

Samverkan

Appifieringen effektiviserar försörjningskedjans alla delar

Försörjningskedjan måste vara ett välsmort maskineri. Och för att det ska fungera optimalt måste alla som ska bidra ha tillgång till kvalitativ och aktuell information när och där den behövs. I det här sammanhanget är data en strategiskt viktig resurs och som organisation är det viktigt att ha processer och teknik på plats som säkerställer att dess fulla kraft utnyttjas från start till mål i er supply chain.

I slutänden handlar det om att göra relevanta data och informationsprodukter tillgängliga, gärna i realtid. För information som inte delas har inget reellt värde. Lägg grunden med en portal-lösning, som gör det möjligt att använda gemensamma data för olika ändamål via målgruppsanpassade appar. Den som enbart behöver konsumera samma information gör det via användarvänliga webbgränssnitt och dashboards.

Vassare analyser av och för alla

Det som utmärker en datadriven organisation är förmågan att omvandla data till kunskap och insikt som stöttar i beslut och agerande, både operativt och strategiskt. Geografisk information och analys är en viktig pusselbit för att skapa riktigt vassa beslutsunderlag, prognoser, riskbedömningar, planeringsunderlag och mycket annat.

Det finns till exempel en enkel och intuitiv webbapplikation som inte kräver ett GIS-proffs för att sammanlänka data från olika källor i analyser som visualiseras i smarta kartor. Ja, det finns ytterligare en app som till och med gör att du kan omvandla snåriga kalkylblad till tydliga kartvisualiseringar och beslutsunderlag direkt i Excel.

Digitaliserad fältprocess tillgång för supply chain

Eftersom en supply chain i stora delar är mobil måste det vara fullt möjligt att dra sitt strå till stacken oavsett var i kedjan man är en aktör – i råvaruförsörjning, tillverkning, distribution, försäljning eller på lagret. ArcGIS-plattformen har ett ekosystem av appar att använda mobilt i arbetet ”på fältet”. Det gör det möjligt att konsumera information, men också att hantera och ajourhålla data i ett sömlöst flöde via en helt vanlig smartphone eller surfplatta. En fullt ut digitaliserad process tar bort onödigt dubbelarbete och ökar effektiviteten avsevärt, men borgar också för hög kvalitet hela vägen genom kedjans alla delar.

White paper om nyttan av en IT-miljö med GIS

Om skribenten: Andreas Hane - Key Account Manager

I sin roll som Key Account Manager på Esri Sverige hjälper Andreas Hane företag att utveckla sitt verksamhets- och beslutsstöd med GIS. Bland de kunder som han har ansvar för finns bland annat företag inom tillverkande industri. Andreas har sedan tidigare en lång erfarenhet av IT-branschen, både som affärsutvecklare och produktägare.

Relaterade inlägg

Datadrivna insikter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev