Skapa det bästa industriområdet med stöd av geografisk information

  • Flygbild industriområde, med kartvisualisering

Samverkan

Skapa det bästa industriområdet med stöd av geografisk information

Ett industriområde är en plats som kryllar av värdefulla resurser och tillgångar, som alla har en position. Området sjuder av liv och aktivitet, och där pågår massor av processer som måste vara optimala med tanke på produktivitet och säkerhet. Detta sammantaget gör att det finns mycket att vinna på att använda geografisk information och analys för att skapa en gemensam lägesbild av det som händer och finns på och i anslutning till platsen.

Exempel på värden som organisationen uppnår genom att på det här sättet ”ha koll på läget” är:

  • Operativ effektivitet
  • Optimering av lager
  • Kortare ledtider
  • Optimal resursanvändning
  • Säkerhet för personal på farliga platser
  • Bättre beslutsunderlag – operativt, taktiskt och strategiskt
  • Bättre kundrelationer

Ringar på vattnet på Sandvik

Jag vill tipsa om den här artikeln om hur Sandvik använder modern GIS-teknik (geografiska informationssystem) i truckarna på sitt industriområde i Sandviken, och vilka ringar på vattnet det har givit. Det är verkligen roligt att höra logistikchef Roland Andersson konstatera att:

Det är en styrka att referera till visuella bilder, det gör det enklare för oss att ha en dialog med ledningen. Jag ser kartorna som ett snabbt beslutsunderlag, för att inte tappa produktionstid.

Länktips: 

Varsågod! eBok om bättre lönsamhet och effektivitet med geografisk information och analys

Om skribenten: Andreas Hane - Key Account Manager

I sin roll som Key Account Manager på Esri Sverige hjälper Andreas Hane företag att utveckla sitt verksamhets- och beslutsstöd med GIS. Bland de kunder som han har ansvar för finns bland annat företag inom tillverkande industri. Andreas har sedan tidigare en lång erfarenhet av IT-branschen, både som affärsutvecklare och produktägare.

Relaterade inlägg

Datadrivna insikter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev