Checklista: Strategi för bättre beslut

  • Affärsman kryssar i checklista

Beslutsstöd

Checklista: Strategi för bättre beslut

Beslutsunderlag med ett kvalificerat kartstöd gör det möjligt att förstå inta bara vad som händer var, utan också när och varför det händer. Ett modernt GIS (geografiskt informationssystem) är därför en strategiskt viktig komponent i varje organisations IT-miljö. Med den på plats är verksamheten rustad att vara precis så välinformerad, flexibel och reaktionssnabb som krävs idag.

Nu tänker kanske du att: ”Jaha, men hur gör jag för att införa och/eller utveckla användningen av det här GIS:et i vår organisation? Hur kommer jag igång?” Följ i så fall den här checklistan för vägen framåt mot bättre beslut:

  • Allt börjar med synen på data som strategiskt viktig resurs. Att veta vilka data som är viktiga i just din verksamhet och hantera dem strukturerat och metodiskt är helt centralt. För ju fler relevanta och kvalitetssäkrade data AI-modellerna matas med, desto bättre blir resultatet.

  • Välj redan i ett tidigt skede en plattform som gör data tillgängligt, har verktygen för att förädla dem och gör analysresultat, visualiseringar och informationsprodukter tillgängliga. En portal-GIS har förmågan att göra det i ett sömlöst flöde.

  • Använd det resultat ett AI ger för att agera. Först då får det ett verkligt värde. Smarta kartor visualiserar stora dataset på ett sätt som avslöjar samband och mönster i de mest komplexa datamängder. Det här webbinaret förklarar hur den aspekten av GIS funkar.

Holmen jobbar strategiskt med data och beslutsstöd

Sammanfattningsvis: Genom att jobba med hantering och förädling av data på ett strategiskt sätt kommer din organisation att ha alla möjligheter att fatta riktigt bra beslut. En av våra kunder som jobbar aktivt med data och beslutsstöd (och som jag har nöjet att jobba nära) är Holmen. Kolla in den här videon om deras resa:

Ladda ner white paper: Datadrivna insikter bäddar för lönsamhet och effektivitet

Om skribenten: Martin Forsslund - Utvecklar kunder och partners

Martin Forsslund jobbar med att skapa långsiktig framgång för Esri Sveriges kunder och partners. Sedan tidigare har Martin en lång yrkeserfarenhet inom verksamhetsutveckling, försörjningskedjor och IT-styrning.

Relaterade inlägg

Datadrivna insikter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev