Behoven av hållbar översikt passar perfekt in i välutvecklat IT-system

  • Behoven av hållbar översikt passar perfekt in i välutvecklat IT-system

Beslutsstöd

Behoven av hållbar översikt passar perfekt in i välutvecklat IT-system

Utan att veta var man står idag går det inte att mäta framgångarna imorgon. Att få översikt över verksamhetens hållbara arbete kan tyckas allt för komplext. Det är det inte. Om du bara använder rätt IT-stöd.

Inom det IT-system som kallas GIS – geografiska informationssystem – pratar man ofta om att så mycket som 80 procent av all affärsdata kan kopplas till en plats. Men vad har det för relevans när vi funderar på hur vi kan bidra bättre till hållbarhet?

Översikt första steget

För att bli mer hållbar måste man få en översikt över vilken miljöpåverkan man har idag, var den sker någonstans, analysera informationen, dra slutsatser av resultaten och besluta om den bästa vägen framåt.

Det här skiljer sig inte på något vis ifrån ett vanligt, och väl underbyggt, arbetsflöde inom GIS:

  1. Samla in och strukturera befintlig data och information.
  2. Analysera och identifiera trender och mönster i nämnda data för att få insikter som du hittills inte noterat.
  3. Använd de nya kunskaperna för att fatta de beslut som mer än något annat bidrar till era verksamhetsmål.

Översikt ger insikt om hållbarhet

En översikt i ett GIS, till exempel i form av en dashboard, ger direkt koll på läget.

Oändliga möjligheter att stötta upp

Det kan tyckas lite för enkelt och jag ska inte sticka under stol med att det kan krävas en del grundläggande arbete att komma igång med ett effektivare arbetssätt med hjälp av GIS. Särskilt om din verksamhet behöver börja med att digitalisera era affärsdata. Men när datastrukturen väl är på plats kan ett GIS hjälpa er verksamhet på helt unika sätt, såväl inom hållbarhet som inom ett otal andra områden.

Ett GIS är trots allt byggt för att hantera all slags data, koppla samman och leverera en oslagbar översikt.

Kika gärna på vårt senaste webbinar så förstår du bättre vad jag menar!

Om skribenten: Göran Pettersson - Director Services

Göran Pettersson arbetar för att Esri Sveriges kunder får ut mesta möjliga värde av sin GIS-investering, inte minst hur kunderna kan bidra till hållbarhet med hjälp av GIS. Stort fokus läggs på att förstå kundernas behov och matcha det med verktygen som finns i ArcGIS-plattformen.

Relaterade inlägg

Datadrivna insikter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev