Sommarläsning: Vårens populäraste blogginlägg

  • Fält med hjulspår och skrivbord med dataskärm som visar karta

Beslutsstöd

Sommarläsning: Vårens populäraste blogginlägg

Här på bloggen för datadrivna insikter vill vi inspirera och ge nya idéer om hur ett sömlöst, digitalt flöde av data gör din organisation mer effektiv, lönsam och rustad för samverkan. Bloggen varvar inlägg om bättre och snabbare beslut med stöd av geografiska analys, med artiklar om affärsvärdet av en gemensam lägesbild med smarta kartor. Bland inläggen hittar du också innehåll om verksamhetsutveckling och digital transformation med geografiska data och information som drivkraft.

Har du missat något av vårterminens mest lästa blogginlägg? Då har du chansen ta igen det här:

Så effektiviserar GIS den cirkulära ekonomin

Med cirkulär ekonomi inom industrin kan vi minska utsläppen av växthusgaser. Ett geografiskt informationssystem (GIS) skapar förutsättningarna att spåra hela produktionskedjan och säkerställer att krav, riktlinjer och lagar efterlevs. » Blogginlägget i sin helhet

Affärsnyttan när AI tar hävstång på geografin

AI (artificiell intelligens) och GIS (geografiska informationssystem) är två förkortningar med en gemensam minsta nämnare: Båda handlar i grunden om smart beslutsfattande och tillsammans är de en urstark kombination. » Blogginlägget i sin helhet

Så fattar du inte beslut 2019

Idag kan det bli kostsamt att lita för mycket på magkänslan i sina beslut. Vi verkar i en komplex värld där felaktiga beslut snabbt straffar sig dubbelt upp, då det både innebär en missad möjlighet till framgång och onödiga risker och kostnader. » Blogginlägget i sin helhet

5 vanliga frågor om integrationen mellan BIM och GIS

Intresset för kombinationen BIM-GIS växer och blir mer och mer påtagligt. Men det finns också en hel del frågor om hur BIM och GIS förhåller sig till varandra. » Blogginlägget i sin helhet

3 råd som bäddar för bättre beslut 2019

Årets nyårslöfte: ”Det här ska bli året då jag inte fattar beslut baserat på magkänsla.” Så här blir det verklighet. » Blogginlägget i sin helhet

Vd reflekterar: Därför behöver du ”location intelligence”

Utvecklingstakten inom IT är oförminskad, tekniken mer och mer mogen, och de system en organisation använder blir fler och fler. I digitaliseringens spår utkristalliseras dessutom data som vår tids mest värdefulla resurs. » Blogginlägget i sin helhet

Mer sommarläsning: eBok om affärsvärdet av en gemensam lägesbild

Hur tacklar du och din organisation de utmaningar som på olika sätt påverkar er affär i en alltmer komplex och snabbrörlig värld? Har du och dina kollegor tillgång till den information och de verktyg som krävs för att fatta riktigt vassa beslut och agera så snabbt och rätt som möjligt?

Ladda ner vår senaste eBok och få nya insikter, tankar och idéer om beslutsfattande och samverkan i en organisation!

Om skribenten: Lena Thuresson - Marknadkommunikatör

Lena brinner för att upptäcka och förklara nyttan med ny teknik i företag och andra organisationer. Särskilt intressant är det förstås att tydliggöra värdet av data, smarta kartor och GIS.

Relaterade inlägg

Datadrivna insikter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev