På den här bloggen vill vi inspirera och ge nya idéer om hur ett sömlöst, digitalt flöde av data gör din organisation mer effektiv, lönsam och rustad för samverkan. Bloggen varvar inlägg om bättre och snabbare beslut med stöd av geografiska analys, med artiklar om affärsvärdet av en gemensam lägesbild med smarta kartor. Bland inläggen hittar du också innehåll om verksamhetsutveckling och digital transformation med geografiska data och information som drivkraft.

Har du missat något av höstens mest lästa blogginlägg? Nu har du chansen ta igen det:

Vd reflekterar: Om förmågan att se det andra inte ser

Geografi och kartor har en unik förmåga att göra stora datamängder begripliga och lättillgängliga. Därför är också ett geografiskt informationssystem (GIS) en i allra högsta grad relevant komponent i en organisations IT-infrastruktur. » Blogginlägget i sin helhet

Tappa inte mer tid – data strategiskt viktigt i planen för 2020

Mer än någonsin är det helt avgörande att fatta riktigt välgrundade beslut och snabbt agera rätt i alla led. Därför är det hög tid att låta företagets datahantering ta plats i verksamhetsutvecklingen. Ta tre steg för att göra verklighet av det. » Blogginlägget i sin helhet

Fokus på smart organisation: 5 argument för GIS

Det är inget snack om saken. Det lönar sig att ta hand om och omvandla relevanta data till värdefull information och insikt. GIS är IT som hjälper din organisation med just det. » Blogginlägget i sin helhet

4 steg till vassare analyser

Att urskilja värdefull insikt och viktiga svar ur stora, komplexa datamängder är en framgångsfaktor för vilken organisation som helst. Men har du de verktyg och processer som krävs för att verkligen göra era data rättvisa? » Blogginlägget i sin helhet

Smart fastighetsförvaltning med kombinationen GIS-BIM

Efter konstruktionsfasen används en BIM sällan aktivt, samtidigt som den innehåller information som är värdefull i för optimal förvaltning av fastigheten. Särskilt om BIM kombineras med ett GIS som bidrar med ett rumsligt sammanhang, som förenklar den fortsatta förvaltningen.
» Blogginlägget i sin helhet

Spara tid och pengar – agera rätt med stöd av en gemensam lägesbild

Vi vågar påstå att de flesta företag inte drar nytta av data så som de skulle kunna göra. Sprängkraften är nämligen enorm när organisationen får tillgång till en datadriven gemensam lägesbild. Kolla in några exempel! » Blogginlägget i sin helhet

Bonustips! Kolla in vårt senaste webbinar om geografisk analys

Lättsamt, informativt och inspirerande i en bra mix: