Ny dashboard visualiserar bekräftade fakta om COVID-19 i Sverige

Data

Ny dashboard visualiserar bekräftade fakta om COVID-19 i Sverige

Folkhälsomyndigheten släpper nu en ny interaktiv dashboard med fokus på det nationella och regionala läget kring coronaviruset COVID-19. Den här visualiseringen gör att alla som behöver det har möjlighet att ta del av bekräftade och överblickbara data och information om virusets utbredning och spridning i Sverige.

I praktiken innebär detta att Folkhälsomyndighetens publicerade tabelldata nu kompletteras med samlade visualiseringar i form av karta, diagram, indikatorer och utvecklingen över tid.

Dashboarden, som är skapad i ArcGIS, uppdateras automatiskt en gång per dygn, i anslutning till myndighetens dagliga presskonferens.

Öppna Folkhälsomyndighetens dashboard om COVID-19 här

Om skribenten: Annika Hermodsson - Disaster Response Program Leader

Annika drivs av är möjligheterna som finns i geografin: hur geografiska analyser kan berätta mer om hur vår värld ser ut och ge kunskap som kan göra den bättre. Med allt som händer både inom ArcGIS-plattformen och hos kunderna står utvecklingen aldrig still. Det skapar en energi som fortfarande efter nästan 1,5 decennium på Esri Sverige inspirerar Annika och gör GIS roligt att jobba med.

Relaterade inlägg

Datadrivna insikter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev