Samarbete ledde fram till regional dashboard om covid-19

  • Dashboard Covid-19 i Region Jämtland Härjedalen

Samverkan

Samarbete ledde fram till regional dashboard om covid-19

En ny dashboard ger en överblick över viktig statistik om bekräftade fall av covid-19 i Region Jämtland Härjedalen.

Dashboarden, som visualiserar data om sjukdomsfall per kommun, antal provtagna, kumulativ utveckling med mera, uppdateras en gång i veckan och presenterar siffrorna i både grafer och på karta med hjälp av ArcGIS.

Informationstjänsten är framtagen av Esri Sverige inom ramen för Esris globala Disaster Response Program, och i samverkan med bland annat regionens smittskyddsläkare, kommunikationsavdelning och inte minst deras egen GIS-resurs.

Öppna dashboarden direkt i din webbläsare (fungerar med till exempel Edge eller Chrome, men inte med Explorer)

Länktips:

Om skribenten: Annika Hermodsson - Disaster Response Program Leader

Annika drivs av är möjligheterna som finns i geografin: hur geografiska analyser kan berätta mer om hur vår värld ser ut och ge kunskap som kan göra den bättre. Med allt som händer både inom ArcGIS-plattformen och hos kunderna står utvecklingen aldrig still. Det skapar en energi som fortfarande efter nästan 1,5 decennium på Esri Sverige inspirerar Annika och gör GIS roligt att jobba med.

Relaterade inlägg

Datadrivna insikter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev