2020 var verkligen ett år helt olikt alla andra år. Här på bloggen för datadrivna insikter har vi ändå fortsatt att inspirera och ge nya idéer om hur data gör din organisation mer rustad att möta både möjligheter, risker och hot – operativt såväl som strategiskt. På många sätt har ju faktiskt pandemin gjort det här med datadrivna insikter mer relevant, angeläget och aktuellt än någonsin.

Har du missat något av de mest lästa blogginläggen under det sista halvåret 2020? Då har du chansen ta igen det här:

4 steg på väg mot en framgångsrik datadriven företagskultur

Att vara en datadriven organisation är en framgångsfaktor idag. I praktiken innebär det att vara på en ständig resa med fokus på att fatta beslut och agera snabbt och rätt. För att lyckas måste alla, oavsett roll, bidra. » Till inlägget

GIS och BIM – konkurrerande system eller möjliga synergieffekter?

Hur förhåller sig GIS och BIM till varandra egentligen? Michael Thydell, expert och rådgivare med inriktning på BIM och digitalisering, och vår egen Oscar Monell spelade in ett spännande samtal på temat. Väl värt en lyssning! » Till inlägget

4 skäl till att du behöver en datadriven digital tvilling

Ett omtumlande första halvår aktualiserade verksamheters behov av faktabaserade och lättillgängliga beslutsunderlag. Många kickstartade därför jobbhösten med tänkvärd läsning om vad en digital tvilling kan göra för en organisation. » Till inlägget

Trendspaning: Intresset för datadriven asset management växer

Företag har fått upp ögonen för möjligheterna och affärsnyttan med digitala arbetsflöden för asset management. De ser att både tiden och tekniken nu är mogen på sätt som gör det realistiskt och intressant att komma framåt i praktiken. » Till inlägget

Skanskas DigiHub – där verkligheten och det digitala möts

Byggindustrin har hamnat på efterkälken i digitaliseringen av sin verksamhet. Men nu tittar företag som Skanska på hur kombinationen av BIM och GIS kan bana väg för transformationen. » Till inlägget

Fler intressanta kundintervjuer bland annat om att implementera GIS, strategisk samverkan, att skapa en samrådsportal och hantera data i fält hittar du här.

Länktips: