Datadrivna insikter är verkligen mer relevant, angeläget och aktuellt än någonsin. Här på bloggen vill vi därför inspirera och ge nya idéer om hur geografisk IT och datadrivna kartor gör din organisation mer rustad att möta både utmaningar och möjligheter – operativt såväl som strategiskt.

Har du missat något av de mest lästa blogginläggen under det sista halvåret 2021? Då har du chansen ta igen det här:

1. Jobba med data på karta direkt i Excel – så funkar det

Brukar du söka svar, försöka se mönster och samband, i det myller av siffror ett Excel-dokument ofta är? Det finns en lösning. Se hur du kan visualisera data på en karta direkt i Excel.
» Till inlägget

2. Förebyggande underhåll och effektiv drift med datadrivna kartor som framgångsfaktor

Upptäck datadrivna kartor som verktyg för att vässa planer, koordinera åtgärder, operativt genomföra och följa upp insatser i verksamhetens asset management. Därför funkar det!
» Till inlägget

3. Plattformen där affärsnytta och kravet på kostnadseffektiv IT möts

Organisationer och företag digitaliserar i allt snabbare takt viktiga processer och arbetsflöden. Lär dig mer om en plattform som gör det möjligt att ta det tekniska och affärsmässiga ledarskap som krävs för att lyckas.
» Till inlägget

4. Mycket att vinna när fysiska tillgångar och assets visualiseras på karta

Den organisation som lyckas konsolidera relevanta data från spridda källor och tillgängliggöra dem i ett gemensamt gränssnitt får konkurrensfördelar. Så bäddar datadrivna kartor för ett långsiktigt hållbart och kostnadseffektivt underhåll och drift av verksamhetskritiska tillgångar.
» Till inlägget

5. Nyfiken på hur du och din organisation kommer igång med digital tvilling?

Går du och funderar på hur din organisation kan dra nytta av en digital tvilling? Kolla in ett exempel på faktisk tillämpning. Och missa inte kom-igång-tipset.
» Till inlägget

Kundintervju på bloggen

Hur gör man en tung rapport lättare att överblicka och ta till sig? I somras intervjuade vi uppdragsledaren på SIG (Statens geotekniska institut) som berättade om arbetet med att skapa en webbaserad presentation med interaktiva kartor, som gör en mastig rapport om klimatrelaterade riskområden mer lättillgänglig. Många tog del av intervjun. Läs den du också.

Länktips: