Din GIS-portal står redo att hjälpa din organisation att fatta faktabaserade beslut, kommunicera och samarbeta bättre, öka effektiviteten och förbättra säkerheten i den operativa verksamheten. För att nämna några av de sätt det innehåll och data som finns där i portalen kan bidra till verksamhets- och affärsnytta. Genom att ta hävstång på ett ekosystem av appar finns alla möjligheter att säkerställa att olika delar av verksamheten verkligen har tillgång till information och GIS-funktionalitet på det sätt rollen och situationen kräver.

Grunden läggs med en uppsättning applikationer som samverkar sömlöst i ett digitaliserat arbetsflöde – från mobilt arbete i fält till skrivbordsjobb hemma på kontoret. Appar, användargränssnitt och vyer skapas sedan baserat på sammanhang, behov och roll.

Steg 1 –  Dra nytta av appar som möter verksamhetens behov

En komplett GIS-plattform, som vårt ArcGIS, erbjuder just denna palett av konfigurerbara appar som möter användaren där den är, oavsett behovsbild:

Kommunikation, samverkan och beslutsfattande: Presentera och dela data och beslutsunderlag i ett lättillgängligt, visuellt och interakivt användargränssnitt. Paketera en presentation eller rapport i ArcGIS StoryMaps. Åskådliggör KPI:er och operativ status med stöd av ArcGIS Dashboards. Eller skräddarsy en webbapp med ArcGIS Experience Builder.

Samla in och uppdatera data: Inventering, inspektion och dokumentation är åtgärder som ofta utförs över geografiskt spridda områden. För den typen av arbetsflöden finns appar som bidrar till att minimera både manuellt arbete och kvalitetsbrister. ArcGIS Field Maps är den heltäckande appen för mobilt arbete i fält. Medan ArcGIS Survey123 är inriktad på datainsamling i smarta formulär.

Steg 2 – Gör portalens innehåll lättillgängligt och synligt

När GIS-tillämpningarna är skapade gäller det att sätta dessa appar i händerna på medarbetarna. Men handen på hjärtat. Det kan vara svårt att hitta rätt i en fullmatad GIS-portal. Ett verksamhetsanpassat webbgränssnitt gör portalens innehåll tillgängligt, synligt och relevant i verksamheten. Du skapar den här typen av proffsig ingångssida med drag-and-drop-funktionalitet i ArcGIS. Missa inte den möjligheten. Vi hjälper dig att komma igång.

Länktips: