Har du känslan av att din organisation liksom har vuxit ur sin GIS-portal? Efterfrågan på data, kartor och GIS-tillämpningar växer glädjande nog. GIS-avdelningen kämpar med att hålla takten och serva sina alltmer intresserade kollegor, men hinner inte riktigt med. Att göra det enklare för var och en att själv hitta det innehåll man behöver är nyckeln till att möta behovet.

Med ArcGIS-plattformen som knutpunkt har du förutsättningar att synliggöra organisationens GIS-resurser på ett proffsigt sätt. Drag-and-drop-funktionalitet gör det kort sagt möjligt att med enkla handgrepp skapa ett tilltalande webbgränssnitt som gör att data, kartor och appar verkligen hittas och används.

Skapa webbgränssnitt med drag-and-drop

Börja med att nagla fast vilka verksamhetsbehov portalen ska möta. Du gör det bäst i samverkan med tänkta målgrupper i olika delar av verksamheten. Ta sedan fram en webbdesign som signalerar igenkänning och tillförlitlighet. Webbsidorna bygger du med stöd av ArcGIS Hub eller ArcGIS Enterprise Sites, beroende på om organisationens GIS-miljö är implementerad i ArcGIS Online eller ArcGIS Enterprise. Oavsett alternativ finns funktionalitet att:

  • Skapa en eller flera webbsidor eller sajter skräddarsydda för olika organisationsdelar, verksamheter, projekt och initiativ
  • Bygga webbsidor snabbt och enkelt med hjälp av widgets och drag-and-drop
  • Applicera aktuell grafisk profil på webbsidorna
  • Med ArcGIS-plattformens underliggande användartyper, behörighetsgrupper och roller i botten säkerställa ett webbgränssnitt som är användarvänligt och användningen av portalen fortsatt säker – alla ser med anda ord bara det man ska och behöver se

Kom igång och få resultat snabbt

Resultatet är alltså en alternativ målgrupps- och verksamhetsanpassad ingång till GIS-portalens innehåll.

Sällananvändaren får därmed en one-stop-shop för organisationens omfattande GIS-resurser och kan själv hitta den han eller hon behöver i sitt arbete. GIS-proffset kommer å andra sidan sannolikt att även fortsättningsvis främst använda ArcGIS-portalen i sitt standardutförande – ett användargränssnitt som passar dennes behov bäst.

Vill du få en kickstart och snabbt sätta upp din första webbsida i ArcGIS Hub eller ArcGIS Enterprise Sites? Kolla in vårt startpaket i form av en heldag tillsammans med en av våra experter.

Länktips: