Geografisk IT ger din verksamhet en mängd funktionalitet och stora möjligheter att digitalisera arbetsflöden och samarbete, samt stärka verksamhets- och beslutsstöd. Effekt i form av ökad effektivitet, säkerhet, hållbarhet och beredskap låter inte vänta på sig. Här på bloggen vill vi därför ge insikt och idéer om konkreta användningsområden och tillämpningar. Men även inspirera, ge råd och tips om hur en organisation får största möjliga utväxling på GIS.

Har du missat något av de populäraste blogginläggen under det sista halvåret 2023? Det här har andra läst mest:

1. Det finns sätt att få ut mer av alla typer av fastighetsdata

Kanske lägger du en stor del av din arbetstid på att leta efter och sammanställa information. Tid som skulle kunna användas till mer direkt värdeskapande arbete – som att göra analyser, fatta riktigt bra beslut och agera på dem. Den som jobbar med facility management har därför stor nytta av ett samlat gränssnitt som tillgängliggör nödvändiga data. Oavsett varifrån de kommer och utan en massa manuellt jobb. Kalla det digital tvilling om du vill. » Läs mer

2. Jobba smartare med drönardata – har du det som krävs?

Kapaciteten att samla in, ajourhålla och tillgängliggöra data säkert, effektivt och sömlöst är en framgångsfaktor. Använder din organisation drönare för att säkra aktuella data och information? Upptäck hur en komplett GIS-plattform gör det möjligt att hantera dessa data och bilder i hela arbetsflödet. Hela vägen från insamling till en gemensam tillförlitlig lägesbild. » Läs mer

3. Proffsigt webbgränssnitt gör att fler använder kartor och data

Har du känslan av att din organisation liksom har vuxit ur sin GIS-portal? Möt en växande efterfrågan på kartor, data och GIS-tillämpningar genom att skapa en proffsig verksamhetsanpassad ingång till portalens innehåll. Drag-and-drop-funktionalitet i ArcGIS hjälper dig att skapa webbsidan. » Läs mer

4. Fikarummets betydelse för geospatial strategi

Att kartlägga organisationens utmaningar, mål och behov är grundläggande för en geospatial strategi som är både användbar och framgångsrik. Lyckas genom att vara nyfiken – överallt och hela tiden. Inte minst i fikarummet… Ta del av tips och råd kring ett insiktsarbete som ger resultat.

5. Våga släppa loss kraften i GIS-portalen

Din organisations GIS-portal är en guldgruva för alla som behöver data, kartor och appar i sitt jobb. Om den bara får en ärlig chans. Glädjande nog ser vi att plattformen används i sammanhang som möter allt fler och nya verksamhetsbehov. Men tillhör du dem som trots allt tvekar och ogärna vill öppna upp för fler användare? Då ska du läsa det här.

Avslutningsvis vill jag passa på att tipsa om vår samling kundberättelser där det har kommit upp nya webbsidor om SCB, Tyréns, Eon och Lantmäteriet.

Missa inte heller att prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du datadrivna insikter i din mailbox varje månad.

Länktips: