Skräddarsy ditt eget program

Esri Sverige Användarkonferens 2015 har ett fullmatat program med både gemensamma sessioner och flera parallella spår där vi varvar inspiration och kunskap, tips och trix från våra egna experter, med exempel från verkligheten levererade av våra kunder, partners och vänner. Du behöver inte välja ett specifikt spår när du anmäler dig, utan kan plocka sessioner ur hela programmet för att få en agenda som är skräddarsydd för just dig. 

Programmatrisen i pdf-format ger dig en översikt, ladda ner den här. Och här nedan kan du läsa mer om programspår och sessioner.


Vassare beslutsstöd för alla

Det här är spåret för och om beslutsfattare. Här visar vi att värdet av organisationens data blir så mycket större med stöd av kartan och den geografiska dimensionen. Här finns både trendspaningar och faktiska exempel där kartor bidrar med beslutsunderlag som kompletterar olika verksamhetssystem på ett kraftfullt och flexibelt sätt. Den första konferensdagens pass ger dig inspiration och argument för varför smarta kartor är ett ovärderligt verktyg för prognoser, utveckling, uppföljning och styrning av verksamheten. Under dag två går vi sedan igenom hur du tar fram värdefulla informationsprodukter till din organisation och vad du bör tänka på för att de ska bli riktigt bra.
Om sessionerna

Den gemensamma lägesbilden

Idag måste all verksamhet hantera komplexa samband och stora datamängder. Man måste dessutom kunna kommunicera snabbt och tydligt. Gärna på ett smart och effektivt sätt. Det gör organisationer som tar till sig nya sätt att visualisera information till vinnare och det är förstås här som GIS kommer in i bilden. Medarbetare, kunder och allmänhet är redo. Privat använder de redan GIS. Visserligen omedvetet, men ofta och gärna, via sina smarta telefoner och surfplattor. Därför är det hög tid att skapa en gemensam samarbetsplattform för och med geografisk information på jobbet. I det här spåret har vi samlat exempel från verkligheten och presentationer om hur du gör för att skapa förutsättningar för en gemensam lägesbild i din organisation – både till vardags och i kris.
Om sessionerna

Mer och bättre kommunikation

Kartan är en stark plattform för kommunikation, som dessutom skapar engagemang, både internt i din organisation och i relationen med externa parter. Utnyttja den möjligheten genom att integrera smarta interaktiva kartor med värdefull information på din webbplats, erbjud e-tjänster och skapa appar där man till exempel kan anmäla fel eller föreslå förbättringar direkt i kartan. I det här spåret visar vi lyckade exempel på hur kartan gör kommunikationen mer kraftfull, tydligare och snyggare. Här får du också kunskap och inspiration för att med små medel, och med stöd av kartan förstås, göra information tillgänglig på ett sätt som gör stor nytta för din organisation.
Om sessionerna

Ett modernt GIS i praktiken

Produktivitet är alltid ett hett ämne för ett GIS-proffs som du och det händer mycket i snabb takt på ArcGIS-plattformen. Vi gissar att det kan vara svårt att hänga med ibland. I det här spåret fokuserar vi därför på att uppdatera dig på det bästa som har hänt på plattformen under det senaste året. Här vill vi ge dig insikt om varför du och din organisation behöver ett modernt GIS. Samtidigt som spåret även innehåller klassiska tips och trix-inslag. Allt för att du ska kunna få ut så mycket som möjligt av ditt GIS på hemmaplan. Här finns presentationer om ArcGIS Online och ArcGIS Pro, fältinventering, analyser och mycket mer. Dessutom ger vi en inblick i framtidens ArcGIS.
Om sessionerna

Hantera dina resurser

Att verkligen ha koll på verksamhetens ärenden och resurser sparar både tid och pengar. Och om man vänder på saken kan det få förödande konsekvenser att inte ha koll. Därför har vi tagit fram ett endagsspår som visar hur din organisation kan få en ärende- och resurshantering som även ger svar på den i sammanhanget så viktiga frågan ”var?”. I det här spåret tittar vi också på möjligheterna med 3D-GIS och lär av hur skogsnäringen använder sig av GIS.
Om sessionerna

ArcGIS för utvecklare

Det har alltid funnits möjligheter att utveckla mot ArcGIS-plattformen, men det har aldrig varit enklare än nu att komma igång och få tillgång till plattformens utvecklarverktyg. Det här endagsspåret riktar sig till dig som är utvecklare eller har rollen som beställare av utvecklarinsatser. Här visar vi vilka verktyg som finns tillgängliga helt fritt och var du hittar dem. I dessa appifieringens tider ger vi också en introduktion till Web AppBuilder och nya AppStudio.
Om sessionerna

Expresskurs

I det här spåret hålls den lärarledda expresskursen "Samarbeta med ArcGIS" vid sex tillfällen. Obs! Antalet platser är begränsat.
Om expresskursen

ArcGIS tips och trix

I det här endagsspåret har vi samlat tips och trix-sessioner för desktop, server och online. Allt för att du ska kunna jobba så effektivt och smart som möjligt på hemmaplan.
Om sessionerna

Det här vill du inte missa!

Anmäl dig här →