En värld av appar

Berätta din historia med ArcGIS Story Maps

Ladda ned webbinar

Berättelsekartor med StoryMaps

Att förmedla och kommunicera den information du skapar i ditt GIS är en väldigt viktig del i arbetet. Kartan som representation av verkligheten lämpar sig ju väldigt väl för att förmedla information och när du dessutom kombinerar den med andra typer av media som t.ex. bilder, video, text och ljud så skapar du en riktigt slagkraftig informationsprodukt, en multimedia-upplevelse med kartan i centrum.

Det här är något som är ett väldigt effektivt sätt att förmedla en historia, skapa uppmärksamhet kring en frågeställning eller influera beslutsfattare. Det behöver faktiskt inte ens bara vara kommunikation, det kan även handla om dialog, där du med hjälp av en Story Map faktiskt kan hämta in information.

Oavsett vilka behov du har kan du nu själv skapa riktigt avancerade webbappar utan att programmera en enda rad kod.

I detta webbinar berättar vi mer om våra s.k. Story Maps, eller berättelsekartor, som de ibland kallas på svenska. Story Maps är en typ av webbappar som låter dig kombinera dina kartor med andra typer av media som texter, bilder, video och ljud. Du skapar dem med hjälp av färdiga mallar och det är enklare än du tror!

Vi kommer diskutera och presentera Story Maps utifrån frågeställningar som:

  • Vilka mallar som finns
  • Vilken mall du bör använda för olika tillfällen
  • Vad det egentligen är som bygger en bra historia
  • Olika sätt att komma igång med Story Maps

Vi kommer utifrån dessa delar presentera olika typer av berättelsekartor. Vi kommer visa användargränssnitt, ge handfasta tips och råd kring hur du kommer igång med dem och visa dig:

  • Hur du lägger till video, ljud, bilder och texter i Story Maps
  • Visa hur 3D kan användas i Story Maps
  • Bäddar in Story Maps på en hemsida
  • Bädda in en Story Map eller annan webbapp i en Story Map för att skapa riktigt snygga och avancerade webbappar

Det här webbinaret riktar sig alla som arbetar med GIS och har behov av att kunna förmedla informationen som skapas i GIS på ett attraktivt sätt. Vi kommer varva mellan både teori och praktik inom detta område, men fokus kommer ligga på tekniken och hur du bäst använder Story Maps-mallarna.

Varmt välkomna!

Ladda ner webbinar

Fyll i dina uppgifter så skickar vi dig en länk till filmen.

Presentatör

Sara Mattsson

F.d. Marknadschef

Presentatör

John Smaaland

F.d. Produktmarknadschef