Smart hantering av data i skogen

Processen för arbete i fält är en central del i den skogliga verksamheten. Många medarbetare berörs, både ute i skogen och inne på kontoret, och arbetet är ofta både tidskrävande och kostsamt. Glädjande nog är tekniken nu så mogen att du på allvar kan sätt arbetsflödet för fältarbetet i fokus – korta ledtider, eliminera flaskhalsar och inte minst kvalitetssäkra organisationens insamlade data. Nyckeln är att använda ett och samma system genom hela arbetsflödet. Du kommer att märka att det är enklare än du tror.

"Det är så lättanvänt. Kort startsträcka gör att du snabbt kan skicka ut någon i fält och veta att resultatet blir bra."

Johan Ekenstedt, verksamhetsutvecklare på Sveaskog

Fördelar och lärdomar

Lyssna direkt

Johan Ekenstedt, verksamhetsutvecklare på Sveaskog, berättar hur organisationen jobbar med data i fält.

Blå sexkantig ikon med kugghjul

Effektiviteten

Personal på kontor och i fält kan samverka bättre. Att alltid ha tillgång till den aktuella data man behöver, on- eller offline, sparar tid.

Blå sexkantig ikon med hand som gör tummen upp

Kvaliteten

Data hanteras digitalt direkt. Det gör att verksamheten slipper manuell hantering och dubbelarbete, vilket leder till ökad datakvalitet.

Blå sexkantig ikon med fjäder

Enkelheten

Kort startsträcka och användarvänlighet bäddar för snabb effekt. Tekniken är ett stöd, inte ett hinder. Hör om fler erfarenheter och tips

Så här gör du i praktiken

Här visar vi dig steg för steg hur du går tillväga för att skapa en modern fältinventeringslösning som sparar tid, pengar och höjer kvaliteten på verksamhetens insamlade data. Förberedelserna är nyckeln till framgång. Här får du också många värdefulla tips att dra nytta av på vägen till en fullt fungerande lösning.
Fyll i din e-post så skickar vi en länk till filmen.

Martin Forsslund

Business Area Manager - Forestry

Tel: 073-988 55 27