3D GIS

Lägg till en tredje dimension till kartor och geografiska data – få nya insikter

A 3D, aerial view of downtown Boston, Massachusetts, with three buildings highlighted in different colors

Fatta bättre beslut när 3D bidrar med ökad tydlighet

Maximera värdet ni kan få ut av era data genom att ta vara på 3D-förmågorna i ArcGIS. Få fördjupade insikter och ökad förståelse tack vare realistiska visualiseringar och avancerad analys. En mängd branscher inom till exempel stadsplanering, arkitektur, bygg- och anläggningsindustrin (AEC) samt offentlig verksamhet fattar bättre beslut genom att dra nytta av den tredje dimensionen i sitt GIS.

Fördjupa analyser med realistiska visualiseringar

Skapa detaljerade och verklighetstrogna 3D-scener för att visualisera geospatiala data. Det leder till mer exakta analyser och utökad förståelse.

Kommunicera effektivare med tre dimensioner

Förbättra samarbeten mellan GIS-professionen och övriga genom att dela 3D-visualiseringar som på ett naturtroget sätt avbildar stad och land.

Förstå bättre vilka beslut som krävs

Interagera med 3D-innehåll på ett levande sätt som bidrar med klarhet och tydliggör vilka alternativ som finns att välja mellan.

People walking along a brick path flanked by trees with changing leaves and 3D scenes that showcase building information models and emergency transportation routes in Boston, Massachusetts

Upptäck fler dimensioner med 3D

Med 3D som en del av ert GIS får din organisation en djupare förståelse av världen genom realistiska visualiseringar, fördjupade analyser och intensivare upplevelser.

Öppna upp för ännu fler insikter med stöd av 3D

ArcGIS är inte bara det ledande systemet för att arbeta med geografiska data. Det är också ett professionellt stöd för att hantera era data i 3D, vilket inte minst ligger till grund för många digitala tvillingar.

Ett professionellt stöd för 3D-data

Generera 3D-data från befintliga datakällor eller få tillgång till färdigt innehåll från olika auktoritativa källor, tillgängliga via ArcGIS Living Atlas och partners till Esri. ArcGIS är ett skalbart geografiskt informationssystem som låter dig på ett professionellt sätt hantera 3D-data likväl som andra data för att lagra, interagera med och dela innehåll över olika enheter.

A collection of three satellite images showing land and buildings

Öka förståelsen med 3D-visualiseringar

Skapa realistiska 3D-modeller för att göra komplexa frågor enklare att förklara och förstå för intressenter såsom beslutsfattare och samhället i stort. Med ArcGIS kan du generera verklighetstrogna och lättförståeliga visualiseringar som bidrar till samsyn hos olika parter och underlättar samarbeten.

3D scene of a fictional city with gray streets and buildings and green trees combined with a shadows

Använd 3D-analyser för att få ut mer insikter

Utför avancerad tredimensionell analys för att utvinna ytterligare värde ur dina geografiska data. Med ArcGIS kan du analysera komplex geometri, automatisera igenkänning av trender och samt extrahera insikter i stor skala genom att dra nytta av AI och djupinlärning. Resultatet blir faktabaserade beslut som kan genomdrivas snabbare.

3D image created with Lidar showing a landscape with electric pylons, powerlines, and green vegetation

Upplev en ny nivå

Skapa verklighetstrogna platser och kartor i 3D direkt i ArcGIS eller via sömlösa integrationer som fungerar lika bra tvärs över program och appar, såväl som datorer, mobiler och andra enheter. Utöver stöd för 3D-effekter erbjuder ArcGIS även XR-upplevelser som ytterligare låter användaren förstå hur olika platser, byggnader och annat förhåller sig till varandra. 

Detailed city scene with a red car on a street and several buildings from the perspective of a VR headset experience

Lägg grunden för digitala tvillingar

Digitala tvillingar är virtuella representationer som speglar verkliga objekt och deras funktioner, och uppdateras i takt med de förändringar som sker i verkligheten. En digital tvilling visualiseras ofta i 3D för att förstärka den realistiska känslan och bidra till en tydlighet som i förlängningen underlättar samarbeten.

Med ArcGIS och dess 3D-förmågor kan du skapa digitala tvillingar för olika ändamål. Hantera data, skapa integrationer till andra system, bygg realistiska visualiseringar och utför analyser med ArcGIS som gemensamt nav. 

Läs mer om digital tvilling
3D building model of a gray bridge with buildings and green trees and of view of construction and engineering elements

Så kan 3D GIS användas i verkligheten

Inspireras kring hur kunder använder 3D GIS idag, och få tips som hjälper din organisation att förstå hur 3D kan stötta er.

Previous
Next

Relaterade produkter

Produkter inom ArcGIS som är extra intressanta när du vill utveckla 3D inom GIS.

Previous
Next

Nyfiken och vill veta mer?

arcmap-blog-48

Skicka ett meddelande

Eller fyll i ett formulär

Kontakta oss

Välkommen att ringa

0771-98 48 00