Skapa kvalitativa produkter från bilder

Bildmaterial har sedan lång tid tillbaka varit en grundläggande ingrediens för att skapa kvalitativa kartor. De fotogrammetriska funktionerna i ArcGIS gör det möjligt att omvandla bilder från drönare, flygfoto, satelliter och historiska filmer till kompletta kartprodukter, såsom ortofotomosaiker, terrängmodeller och stereovyer, för att visualisera den grundläggande topografin. 

Arbetsprocessen anpassas efter dina behov

Verktygen för fotogrammetri som finns i ArcGIS är skapade för att processa bilder från drönare, flygfoto eller satellit i din befintliga arbetsmiljö, liten som stor. Om du har ett mindre projekt räcker verktygen för ortofotokartering i ArcGIS Pro ofta bra. Behöver du större datorkraft kan du skala upp för att nyttja en distribuerad process och lagring. Skapa då till exempel ortofotomosaiker och större terrängmodeller, eller arbeta med miljontals högupplösta bilder.

Använd drönare för att skapa karta

Du behöver inte längre vänta i dagar på att omvandla drönarbilder till användbar information. Med kraftfulla och automatiserade verktyg i ArcGIS får du det du behöver på så lite som några minuter, på kontoret såväl som direkt ute i fält. Smarta algoritmer processar drönardata mångdubbelt effektivare än förut och skapar kvalitativa 2D- och 3D-produkter, tillgängliga för alla i ditt team som behöver det.

Skapa objekt från stereobilder

Bild- och fjärrdata är källan till de flesta bakgrundskartor där noggrannheten är hög. I ArcGIS Pro kan du arbeta med stereovyer och mätinstrument som hjälper dig att skapa verklighetstrogna 3D-modeller av dina bilddata. Gör korrekta tolkningar och identifiera objekt för att skapa topografiska kartor att använda till planering och i analyser i olika applikationer.

 

Kundcase

Kalmar läns museum


Med en kombination av drönare och olika ArcGIS-appar effektiviseras en spännande utgrävning vid Sandbyborg på Öland.

Nyfiken och vill veta mer?