Skip to main content

Upptäck mer affärsintelligens i organisationens data

Skapa och dela kompetenta kartor direkt i Power BI

Kom igång
Kvinna använder ArcGIS for Power BI

Som användare av Microsoft Power BI har du tillgång till en mängd visuella interaktiva rapportelement med olika funktion. Men när datamängderna är komplexa, och du söker mönster och samband där frågan ”var” är avgörande, räcker standardfunktionaliteten inte riktigt till. Upptäck hur ArcGIS for Power BI gör det möjligt att få ut så mycket mer av dina data. Pluginet tar kort sagt visualiseringarna av data till en ny nivå genom att ge dig en riktigt vass dynamisk kartkomponent och geografisk analys direkt i Power BI. En ny typ av  visualisering laddad med tydlighet som stärker dina BI-rapporter.

Se data på smarta kartor

Omvandla vilken plats som helst – en adress, stad, region, länsgräns, ett postnummer eller longitud-latitud – till en position på en karta. Inbyggd funktionalitet hjälper dig sedan att visualisera data om viktiga tillgångar och resurser på bästa sätt. Olika bakgrundskartor, smarta mallar och färgteman gör det enkelt att skapa kartvisualiseringar som ger nya insikter.

Kombinera och berika data

ArcGIS-kartor har en unik förmåga att länka samman och visualisera flera lager av data på sätt som öppnar ögonen för nya mönster och trender. Kombinationer av relevanta dataset visualiserade på kartor gör det möjligt att utforska sina data på djupet, och på så sätt upptäcka såväl möjligheter och förbättringsområden som risker och hot.

Dra nytta av geografisk analys

Dra nytta av den geografiska dimensionen av data för att vässa dina BI-analyser. Geografisk analys är en kraftfull visuell metod som gör det möjligt att upptäcka oanade mönster och samband i komplexa datamängder. Skapa så kallade heatmaps, aggregera data i kluster, beräkna körtider eller identifiera närmaste plats med bara ett klick. 

Dela riktigt vassa rapporter

ArcGIS for Power BI bidrar alltså med en verkligt kompetent kartkomponent i dina BI-rapporter. Dela rapporterna, inklusive ArcGIS-kartorna, inom organisationen eller bädda in och publicera dem på webben för bredare spridning. Användaren kan interagera med kartan på flera sätt för att förstå innehållet bättre och fatta välinformerade beslut.

Så får du tillgång till ArcGIS for Power BI

Alla Power BI-användare har tillgång till ArcGIS for Power BI. Via en ArcGIS-ikon i användargränssnittet är de grundläggande funktionerna bara ett klick bort utan extra kostnad. För utökad kart- och analysfunktionalitet krävs att du kopplar på ett ArcGIS-konto. Så här funkar det.

Previous
Next

DEMO

Introduktion till ArcGIS for Power BI

Med ArcGIS for Power BI adderar du kraftfull kartfunktionalitet till Microsoft Power BI. Den här snabbgenomgången ger dig en inblick i hur du jobbar med affärsdata i ArcGIS-kartor direkt i det välkända Power BI-gränssnittet. 

Se demon

Guide

Ta dina BI-rapporter till en ny nivå

4 steg till mer business intelligence med smarta kartor

Skicka guiden till mig

Nyfiken och vill veta mer?

Kontakta oss