ArcGIS inom högskola och universitet

Ta dina studenter längre med ArcGIS Pro och ArcGIS Online – det moderna GIS:et

Images of a young girl smiling with headphones on a laptop, young man writing in a notebook, and a teacher with her students

Tiderna har förändrats

Det GIS som möter studenterna när de tar examen idag är många gånger tillgängligt via mobiltelefon och appar närsomhelst och varsomhelst, på samma sätt som vi vant oss vid från andra håll i samhället. Det skiljer sig mycket från den tid där allt eller merparten av allt arbete inom GIS behövde ske lokalt på en dator. För att dina elever framgångsrikt ska gå från skolans till arbetsgivarens lokaler behöver de utbildas i ett GIS som utvecklats i takt med tiden.

Det är hög tid att lära ut efterträdaren ArcGIS Pro men även ArcGIS Online som låter GIS:et spridas till helt nya nivåer och sammanhang. Föregångaren ArcMap kan du med stolthet låta gå i pension.

Lär dig det moderna GIS:et

För att kunna stötta dina elever emot en professionell karriär inom GIS behöver du först själv vara insatt i vilka moderna möjligheter som redan finns. Det börjar med ArcGIS Pro och ArcGIS Online, båda viktiga komponenter för arbeta enligt dagens och framtidens krav.

Previous
Next

WEBBINAR

Lärarsamtal om att gå över till modernt GIS

I webbinaret Goodbye, ArcMap: Moving curriculum & courses to modern GIS får du lyssna till andra lärares erfarenheter och reflektioner om att gå ifrån att utbilda inom ArcMap till förmån för det moderna GIS:et.

Till webbinar
Utsnitt av webbapplikationen ArcGIS StoryMaps, som visar text och karta

Utbildningsresurser och inspiration

Det finns en mängd olika sätt för dig att lära dig och fördjupa dig inom ArcGIS. Genom vårt program för utbildningsväsendet har du tillgång till hela ArcGIS-plattformens utbud inom utbildning. Vidareutbilda dig själv, kollegor och studenter på distans eller klicka hem en bok.

Previous
Next

Skollicenser

Licenser för högskolor och universitet ger tillgång till ArcGIS-plattformen till all personal och studenter för lärande och forskning. Tekniskt stöd och obegränsad tillgång till e-lärande ingår också. Olika alternativ finns tillgängliga för både enskilda och flera institutioner. 

Hör av dig så berättar vi mer!

Den senaste läsningen på ArcGIS-bloggen

På ArcGIS-bloggen samlar vi de bästa och mest aktuella tipsen, rekommendationerna och nyheterna inom ArcGIS. Sök på intressanta ämnen och produkter eller klicka dig in via de utvalda områdena nedan.

Till ArcGIS-bloggen

Nyfiken och vill veta mer?

arcmap-blog-48

Skicka ett meddelande

Eller fyll i ett formulär

Kontakta oss

Välkommen att ringa

0771-98 48 00