ArcGIS för grundskola och gymnasium

Använd ett modernt kart- och geografisystem i klassrummet

Världen är geografisk. Ju bättre vi förstår vår planet och hur vi hör samman med den, desto bättre kan vi förvalta den. GIS bidrar till elevernas kritiska tänkande och digitala förmåga. Upptäck möjligheten med interaktiva kartor som del i din pedagogiska verksamhet. 

Låt världen ta plats i klassrummet

ArcGIS är ett geografiskt informationssystem, GIS, skapat för att hjälpa oss förstå alla komplexa delar som tillsammans utgör vår planet. Med stöd av ArcGIS Online och dess lättanvända appar för mobil och webb kan du låta dina elever utforska sin del av världen och sätta den i ett större sammanhang.

Väv med fördel samman olika ämnen även utanför geografilektionerna. Med ArcGIS Online får dina elever tillgång till verktyg för att skapa kartor och se mönster men också för att utföra analyser och bearbeta rapporter, jobba med olika scriptspråk, hantera data och göra beräkningar om hur framtiden kan komma att se ut. Bland mycket annat.

Läs mer om ArcGIS Online
Elever vid laptop

ArcGIS Online är kostnadsfritt för skolor

ArcGIS Online är en molnbaserad lösning som du och eleverna lätt kommer åt via webben, från såväl dator som surfplatta och mobil. Ingen installation behövs. Plattformen erbjuds kostnadsfritt till alla grundskolor och gymnasium. Din skola får:

  • Ett ArcGIS Online-konto med åtkomst för lärare och elever.
  • Färdiga applikationer och verktyg i ArcGIS Online som kan användas för att samla in information från skolgård till skog, utföra rumsliga analyser, skapa interaktiva kartor och bädda in i digitala berättelser. ​
  • Tillgång till världens största digitala bibliotek med karta och geodata samt möjlighet att dela klassens arbete vidare. ​
Beställ ArcGIS för skolor

Vad innehåller ArcGIS för skolor?

Previous
Next

Så använder lärare kartor och GIS i skolan

Ulrihca Malmberg arbetar som gymnasielärare i geografi, naturkunskap och matematik. Här berättar hon hur hon lär eleverna att arbeta med interaktiva kartor och GIS. För att beskriva sitt tillvägagångssätt använder Ulricha webbapplikationen ArcGIS StoryMaps, vilken ingår i ArcGIS Online. Du får alltså redan här ett smakprov på hur en av apparna i ArcGIS kan användas.

Läs mer
Om ArcGIS StoryMaps
Ulricha Malmberg, lärare inom GIS och geografi på gymnasieskolan

Låt lärandet följa med utomhus

ArcGIS Online ger tillgång till appar för mobil, surfplatta och dator som gör det möjligt att till exempel samla in och bearbeta data, utföra analyser och skapa kartor som visualisera resultaten, helt digitalt. Dessutom går det utmärkt att samarbeta i och dela data mellan olika konstellationer, som mellan lärare och elever, klasser eller grupper.

Denna flexibilitet gör ArcGIS Online till ett utmärkt verktyg för fältstudier och observationer utomhus, så att eleverna kan ta lärandet vidare utanför klassrummet.

När alla nödvändiga data är insamlade och analyserade kan resultaten visualiseras och presenteras på ett proffsigt och inspirerande sätt, med stöd av andra appar i ArcGIS Online. 

Läs mer om ArcGIS Online och vad du kan göra med mobilappar.

Elev fotograferar svanar en vinterdag

Kom igång med ArcGIS for Schools

Läs mer och registrera dig här