Alleima (tidigare Sandvik)

All funktionalitet i ArcGIS Collector är nu tillgänglig i ArcGIS Field Maps. 

Läs mer om ArcGIS Field Maps

Alleima effektiviserar - byter bort papperskartorna

På Alleima har man alltid haft ordning och reda på sina data. Vad som länge saknades var dock digitaliserade processer. Genom envist arbete har det nu förändrats. Från att ha betraktat digitala kartor med skepsism har medarbetare nu omfamnat den moderna GIS-tekniken och insett att den både förenklar och effektiviserar. 

"Jag satte upp webbtjänsten på eftermiddagen när jag ändå råkade ha en lucka i schemat. Joakim testade sedan utanför fönstret och det verkade funka som tänkt."

- Katarina Johansson, Space Manager på Alleima

Medarbetare på Alleima delar med sig

Resan från papperskarta till modernt GIS

I ett stort företag som Alleima kan förändring ta tid, ofta mer än man räknat med. Det har Katarina Johansson fått erfara från första parkett under det decennium hon arbetat med att helt förvandla Alleimas analoga och egenbyggda system till digitala verktyg som följer internationella standarder.

Så lyckades implementationen
Så lyckades Katarina implementera ett modernt GIS-flöde

App löste mätning av muddermassa

Joakim Dahlström visste inte hur han skulle lyckas mäta upp mängden muddermassa i en kyldamm. En dag kom han, i kön till lunchen, i samspråk med GIS-kunniga Katarina Johansson. Hon erbjöd en lösning i form av ArcGIS-appen Collector. Med appen konfigurerad och klar blev själva mätningen enkel.

Mätte klart på en förmiddag
På en förmiddag hade Joakim genomfört mätningen

GPS inspirerade till ruttomtimering

Det var runt 2012 som GPS-klockan började slå igenom. Orienteringsintresserade logistikchefen Roland Andersson såg paralleller till att kunna följa en slinga i skogen och att se var truckarna kört, för att optimera turerna. Men höll hans teori i verkligheten? Han behövde fakta för att övertyga.

Geoanalyser bekräftade teori
Geografiska analyser bekräftade Rolands teori

Fatta bättre beslut med geografiska analyser

Rätt beslut direkt

Se webbinaret