Skip to main content

Möt våra medarbetare

Hej Kristina!


Vilka arbetsuppgifter har du i din roll som GIS-konsult?

Jag jobbar mest i större och längre kunduppdrag, hos till exempel skogsbolag och kommuner. Som GIS-konsult i Apps & Analysis-teamet är det mitt jobb att hjälpa kunderna att tillgängliggöra geografiska data och GIS-funktionalitet, hela vägen till färdig app för arbetsuppgifter på kontoret eller i fält. Jobbet går på många sätt ut på att hjälpa verksamheten att utveckla användningen av sitt GIS.

Vad tycker du är roligast i ditt arbete?

Det är kul att skapa nytta och värde tillsammans med alla jag får lära känna och jobba med hos kunden. Roligast är det när jag får chans att bli en del av kundens egen GIS-grupp.

Vad kännetecknar en bra arbetsgivare för dig?

Att man får vara med och påverka sin vardag. Utvecklingsmöjligheter är också viktigt. Hos Esri Sverige har jag till exempel möjlighet att ha önskemål om vilken typ av uppdrag jag vill ha och så strävar man efter att matcha det med tillgängliga kunduppdrag. Det uppskattar jag.

Vad fick dig att välja Esri Sverige?

När jag insåg att jag ville jobba med GIS var det ganska självklart att vilja jobba så nära ArcGIS ursprung som möjligt. Att ha möjlighet att lära sig mer om plattformen och alla nyheter direkt från källan är en stor fördel i mina ögon. Och hos oss finns det många som gärna delar med sig av sin kunskap.

Ditt första intryck av företaget?

Det var ett tag sedan nu. Men jag kommer ihåg att jag tänkte att ”oj, vad mycket ArcGIS-plattformen har att erbjuda”. När jag studerade fick man inte alls den inblicken i bredden. Men det finns alltid något nytt att lära sig. Det kommer nyheter hela tiden.

Medarbetarintervju


Namn: Kristina von Schreeb

Roll: GIS-konsult

Team: Apps & Analysis