Möt våra medarbetare

Hej Vera!


Vilka arbetsuppgifter har du i din roll som GIS-konsult?

Som GIS-konsult jobbar jag med att hjälpa mina kunder med deras GIS-lösningar. Eftersom jag jobbar i team Spatial Data Management kan det handla om dataintegration eller transformation, avancerade analyser eller förvaltning och annat stöd i ArcGIS-plattformen. Jag håller även kurser, främst i FME.

Vad tycker du är roligast i ditt arbete?

Att det är väldigt omväxlande. Ingen kund eller projekt är exakt samma. Det innebär att jag hela tiden arbetar med olika metoder, programvaror, data och människor, vilket gör arbetet mycket spännande och lärorikt. Det känns jättebra när jag kan hjälpa en kund med deras behov. Speciellt när de inte har så stor erfarenhet av GIS och geodata, men till slut tycker att det är roligt och givande. Jag uppskattar också att jag får möjlighet att testa och lära mig nya saker. Utvecklingsmöjligheterna är otroligt stora och jag känner att jag kan utveckla mig själv på bästa sätt här på Esri Sverige.

Vad kännetecknar en bra arbetsgivare för dig?

För mig är det viktigt att ha trevliga kollegor och en bra stämning på kontoret och företaget. När stämningen är bra så är man mer motiverad och hjälper gärna varandra med olika problem. Dessutom tycker jag det är bra om man har en viss grad av frihet och förtroende från företaget så att man kan utforska olika metoder och idéer att lösa uppgifter, och på så sätt även utvecklas i sin roll.

Vad fick dig att välja Esri Sverige?

ArcGIS-plattformen har följt mig under hela mitt studentliv så att jobba på Esri kändes som en otrolig chans för mig. Att ha möjligheten att inte bara fortsätta arbeta med och fördjupa mina kunskaper inom de programvarorna, utan också att lära mig nya delar av plattformen direkt från källan kändes spännande.

Ditt första intryck av företaget?

Att det är ett mycket öppet och välkomnande företag. Alla som jobbar här är trevliga, hjälpsamma och väldigt kompetenta inom sina kunskapsområden. Så man får mycket hjälp och tips. Jag kände mig välkommen till Esri-världen direkt och upplevde snabbt att jag är del av något större.

Medarbetarintervju


Namn: Vera Schwab 

Roll: GIS-konsult

Team: Spatial Data Management