Skip to Content

FME från Safe Software är en plattform för dataintegration. FME stödjer över 450 format och har det i särklass bästa stödet för att hantera spatialt data. Bearbeta och anpassa data efter dina behov. Skräddarsy arbetsflöden för att få tillgång till data och lös dina formatproblem. Allt detta utan att skriva en enda rad kod! Med FME kan du automatisera arbetsflöden och dela data med de som behöver och på så vis ägna mer tid till att använda data istället för att krångla med den.

FME plattformen består av tre applikationer: FME Desktop, FME Server och FME Cloud.

FME - Feature Manipulation Engine


FME underlättar för en organisation att hantera avancerad insamling, bearbetning och distribution av både geografisk och andra former av data. Förmågan att transformera data "on-the-fly" är unik och gör det möjligt att möta den ständigt ökande efterfrågan på data.
Show More

FME Desktop


Med FME Desktop kan du i ett grafiskt och intuitivt gränssnitt strömlinjeforma upprepad, tidskrävande databearbetning och hantera enorma mängder data på ett effektivt sätt.  

Konceptet är överraskande enkelt, men verktygen som erbjuds för att lösa komplicerade uppgifter är nästintill obegränsade. Bearbeta data på många olika sätt, där såväl geometrier som attribut kan hanteras. Exempel på vanligt förekommande bearbetningar är buffring, snappning, förening med externa datamängder, validering av geometrier och attributvärden, koordinattransformationer m.m. Avsluta med att definiera hur ditt utdata ska se ut och välj ett önskat filformat. Spara ditt arbete  och processen kan köras om och om igen.  

FME Server


Om vi i FME Desktop definierar VAD som ska hända med vårt data låter FME Server oss bestämma NÄR det ska ske - on-demand, enligt schema eller via triggers från externa system. FME gör det även möjligt att enkelt och säkert dela med dig av FME funktionalitet till din grupp, organisation eller publikt. Delningen kan ske via FME Servers interna webbgränssnitt, via FME Server Appar eller indirekt via andra integrerade system. Det finns nämligen goda möjligheter att integrera FME Server med andra system via populära tekniker såsom REST Api:er, Webhooks, Websockets m fl.

FME Server fungerar utmärkt att installera och köra på virtuella servrar – antingen in-house inom den egna organisationen eller att hos någon molnleverantör.

Esri Sverige är guldpartner

Våra FME-experter hjälper dig

Vi kan hjälpa dig med licenser, utbildning, konsulttjänster och support! Vi har många duktiga, certifierade medarbetare med många erfarenheter från både stora transformationsprojekt och mindre uppdrag
Show More

Nyfiken och vill veta mer?

Skicka ett meddelande

Eller fyll i ett formulär

Kontakta oss

Välkommen att ringa

0771-98 48 00