Maria Lindh

Konsultprofil

Maria är en målmedveten lagspelare som uppskattar möjligheterna med geografi och geografiska analyser. 

Maria hjälper kunder att geografiskt analysera stora informationsmängder för att hitta trender och mönster för att kunden på så sätt ska få en överblick över det aktuella läget. Hon är en omtyckt och uppskattad lärare på våra kurser, har du tur så träffar du henne på en av våra kurser för geografiska analyser. Där Maria bland annat lär ut hur du visualiserar komplex geografiska information på ett lättförståeligt sätt utifrån frågeställningar och behov. Maria är också en av dom du träffar på Esris årliga ArcGIS-konferens, där hon presenter och demonstrerar de senaste nyheterna i plattformen. Hennes styrkor är ArcGIS desktop och ArcGIS Online, där arbetet med plattformens alla olika appar ingår i hennes vardag. 

Som person är Maria mycket målmedveten och ser fördelarna med att samarbeta i grupp, egenskaper som hon har utvecklat under sin tidigare karriär som elitidrottare. Marias beslutsamhet att alltid göra sitt yttersta tillsammans med sin höga arbetsmoral har gett henne möjligheten att representera Sverige i de Olympiska spelen och världsmästerskap. 

Marias uppväxt präglades i stor utsträckning av idrott, men hennes mormor sådde ett frö av intresse för kartor växte fram när hon gav Maria en världsatlas. ”Det var så spännande och intressant med kartor för man kunde visualisera och drömma sig bort.”

Maria studerade senare på University of Minnesota, USA, där hon tog examen inom Geographic Information Science och kommunikation med inriktning inom Esris programvaror.

”På universitetet fick jag upptäcka kraften i GIS som ett verktyg för analyser och problemlösning.”

Efter avslutade studier fick Maria chansen att börja arbeta för Esri Sverige.

”För mig var det ett drömjobb att få arbeta på Esri”, säger Maria. Hon uppskattar variationen i arbetet, allt i från skogsindustri till samhällssäkerhet till privata aktörer, att ingen dag är den andra lik. Maria ser framemot många år till inom den ständigt växande GIS-branschen. 

Erfarenheter:
  • Ledarskap inom både yrke och idrott
  • Agerat ArcGIS-expert vid implementation av ArcGIS-plattformen och digital tvilling hos en av Sveriges regioner
  • Designat och skapat ArcGIS Dashboards för samhällsviktiga funktioner i samband med Coronapandemin
Förmågor:
  • Förmåga att få kunden att känna engagemang och se värdet av geografisk information
  • Djup kunskap inom ArcGIS Desktop och ArcGIS plattformens webbaserade lösningar
  • Visualisera geografisk information på ett lättförståeligt sätt
Så här jobbar jag:
  • Professionell och lyhörd för kundens olika behov
  • Lugn och trygg
  • Strukturerad