Online

ArcGIS Online blir säkrare det här behöver du göra

Esri eftersträvar alltid att ha en hög säkerhet i ArcGIS-plattformen genom att följa industristandarder och praxis. Detta innebär att ArcGIS Online enbart kommer stödja krypterade anslutningar (HTTPS) från och med decemberuppdateringen 2020. Det okrypterade http-protokollet kommer alltså inte att stödjas längre.

Ladda ner dokumentet om vad du ska göra

Till toppen

Bjuda in medlemmar till ArcGIS Online via CSV med svenskt språk

Ett bra sätt att bjuda in många medlemma till ArcGIS Online är via en .csv-fil. Har du dock valt att använda det svenska språket på din ArcGIS Online-profil så kan problem uppstå där flera av fälten i csv-filen inte blir importerade.

För att en profil med svenskt språkval på ArcGIS Online ska kunna läsa in alla fälten finns det två lösningar:

Läs här vad du behöver göra.

Till toppen

Hur får jag svenskt språk i ArcGIS Online?

Kan jag ändra språket i ArcGIS Online så det blir svenska?

1.    Svenskt gränssnitt fås automatiskt av de som i webbläsare har svenska satt som språk

  • Webbläsare Tools > Internet Options > Language

2.    Svenskt innehåll fås genom att ändra i sin profil

  • Logga in på arcgis.com, klicka på ditt namn, välj Redigera profilen/Edit profil och ändra språk och region efter önskemål.
  • Ändra region till Sverige för att få svenska på utvalda kartor och svenska kartor, appar etc. i Galleri. Ändra språk till svenska för att få svenskt språk (överordnad inställning gentemot inställningar i webbläsare).

Till toppen

Tips på hur man delar data/tjänster till grupper på ArcGIS Online

En stor del av nyttan med ArcGIS online är att du där kan bjuda in kollegor eller andra i din grupp och dela på data och kartor. Numera kan du även ge medlemmar i gruppen behörighet att uppdatera ditt innehåll. Det betyder att du kan skräddarsy behörigheter för medlemmarna att modifiera dina kartor, appar, lager och filer.

Läs mer hur du gör detta.

Till toppen

Avsluta ArcGIS Online-konto på rätt sätt

Byta jobb? Gör upp med ditt ArcGIS Online-konto på rätt sätt

Låt inte ditt gamla konto ligga kvar och skräpa när du går vidare i arbetslivet. Här visar vår support vad du behöver tänka på.

Titta på filmen.

Till toppen

ArcGIS Online-krediter

För att få en överblick över dina krediter i ArcGIS Online har du ett verktyg som hjälper dig hantera och se över statusen.

Denna film visar hur du gör.

Till toppen

Se kreditstatus för organisation i ArcGIS Online

En organisation på ArcGIS Online kan ha många medlemmar som på ett eller annat sätt använder sig av dess olika verktyg och tjänster.

Som administratör på ArcGIS Online har du tillgång till verktyg som låter dig se kreditförbrukning ner till medlemsnivå. 

Ladda ner guiden.

Till toppen

Guide - Använda Esri Sveriges Svenska baskartor

I November 2019 lanserar Esri Sverige en ny baskarta för alla våra kunder. Kartan bygger på data från Lantmäteriets öppna data. I denna guide visar vi hur du lägger in den nya baskartan till ditt baskartegalleri för att enkelt komma åt den i ArcGIS Online, Appar, ArcGIS Pro etc! 

Ladda ner tipset.

Till toppen

Ta bort medlem från ArcGIS Online

Den här filmen beskriver hur du gör som administratör för att ta bort en medlem inne i ArcGIS Online.

Till toppen

Rapportera in fel på baskartan och geokodning

Det händer ibland att man upptäcker fel på någon av baskartorna som driftas av Esri, eller geokodningen som finns tillgänglig via ArcGIS Online. Det kan handla om att man hittar ett fel med någon adress.

Vi ser gärna att ni rapporterar in dessa fel så att de kan åtgärdas. 

Se nedan dokument hur du går tillväga.

Till toppen

Ladda ned bilagor från en driftad tjänst via ArcGIS Online

Nedanstående instruktion beskriver hur du laddar ner och extraherar en driftad tjänst med bilagor (attachments) för att spara individuella kopior av datat till en lokal maskin.

Läs mer här hur du gör detta.

Här finns också instruktioner om hur man batch-exporterar bilagor från en geoobjektstjänst i ArcGIS Pro och i ArcMap.

Till toppen

Hantering av inloggningsuppgifter för Lantmäteriets WMS-tjänster i ArcGIS Online

Lantmäteriets WMS-tjänster använder sig av sk "basic authentication". Inloggningsuppgifter för denna typ av autentisiering kan ej sparas i ArcGIS Online eller Portal for ArcGIS. Detta innebär att alla användare behöver ange användarnamn/lösenord då man tittar på en webbkarta, webbapp etc som innehåller någon av dessa tjänster. För att komma runt detta problem kan man konfigurera en proxy som hanterar autentisieringen. Ett exmpel på en sådan proxy finns här;

https://github.com/sverkerEsriSE/resource-proxy-tokens

Observera att ovanstående proxy är osupporterad från Esri Sveriges sida. Vi har dock ett flertal kunder som använder denna proxy med goda erfarenheter. Önskar ni hjälp med konfigurering etc av denna proxy så kan våra konsulter bistå med detta. Kontakta er kundansvarig om ni önskar mer information om denna typ av konsulttjänst.

Till toppen

Verifiera e-postadresser i ArcGIS Online

Med uppdateringen av ArcGIS Online i juni 2022 kom möjligheten för medlemmar i en organisation att verifiera sina e-postadresser.

Att verifiera att e-postadressen är giltig kommer att hjälpa användare och administratörer att ta emot kritisk information, som lösenordsåterställning och andra ändringar av kontot. Verifiera adressen är frivilligt och om en användare då och då blir uppmanad att verifiera adressen när de loggar in, så kommer det fortsättningsvis vara möjligt att logga in utan att verifiera den. Att hoppa över verifikationen kommer inte att påverka framtida försök att logga in.

Ladda ner dokumentationen här.

Till toppen

Skapa supportärende

My Esri

Skapa och följ dina supportärenden

My Esri

Frågor?

Skicka ett meddelande

Få svar via e-post.

Skicka e-post

Välkommen att kontakt oss

Vi finns på plats vardagar 8.30–11.30, 12:30–16.00.

0770-33 06 90
Dina personuppgifter: Informationen du lämnar kommer att hanteras enligt villkoren i vår integritetspolicy.