Skip to main content

Deploying ArcGIS Enterprise on Kubernetes

Hantering av databaser och servrar

Kursbeskrivning


ArcGIS Enterprise on Kubernetes är ett molnbaserat alternativ för installation av ArcGIS Enterprise. Genom att köra ArcGIS Enterprise on Kubernetes får användare möjlighet att distribuera och hantera sina geografiska data och analyser i en skalbar och flexibel miljö. Detta gör det möjligt att effektivt hantera och analysera stora mängder geografiska data samtidigt som man drar nytta av Kubernetes förmåga att skala och hantera resurser dynamiskt i molnet. Kursen introducerar molnbaserade koncept, Kubernetes-verktyg och viktiga infrastrukturkrav. I kursens övningar kommer du att skapa och hantera en ny installation av ArcGIS Enterprise on Kubernetes.

Efter genomförd kurs ska du kunna:

  • Förbereda den infrastruktur som behövs för att installera och konfigurera ArcGIS Enterprise on Kubernetes
  • Bygga en ArcGIS Enterprise-organisation med hjälp av ArcGIS Enterprise Manager app wizard
  • Skala en ArcGIS Enterprise installation med Kubernetes
  • Tillämpa rekommenderade arbetsflöden och felsökningstekniker för att hantera GIS-tjänster och en installation av ArcGIS Enterprise on Kubernetes över tid
Mer om kursinnehållet

Målgrupp

IT- och GIS-administratörer och annan teknisk personal som förbereder sig för att installera ArcGIS Enterprise on Kubernetes.

Förkunskaper

Kännedom om ArcGIS Enterprise för Windows eller Linux. Erfarenhet av att arbeta med Linux kommandoradsgränssnitt rekommenderas starkt. Genomförd ArcGIS Enterprise: Configuring a Base Deployment eller motsvarande kunskaper krävs. 

Programvara

Under denna kurs används följande programvaror:

  • ArcGIS Enterprise 11.1 on Kubernetes 

Bokning


Pris: 11 000 kr
Kurslängd: 2 dagar

Boka kurs

Datum

  • Kursen är inte datumsatt. Anmäl ditt intresse (via knappen Boka kurs) så återkommer vi med kursdatum.